Translate

sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Mökin laajennus on rakenteiden osalta valmis

Vihdoin sain kasattua koko mökin alakerran valmiiksi. Samalla huomasin, etten ollut ajatellut asiaa aivan loppuun asti ihastellessani, miten hyvin nämä sykelastuista tehdyt tukirimat toimivat päällystämättömien kovalevyjen kanssa. Kaikki seinävyt solahtivat hyvin paikoilleen kun levyissä ei ollut tapetteja.

 Lisäkerros valmiina

Nyt kun levyt oli tapetoitu eivät levyt enää menneetkään helposti koloihinsa ja jouduin käyttämään pientä väkivaltaa nuijiessani levyt paikoilleen. Kiroilukaan ei ollut kaukana, kun pelkäsin joutuvani tekemään koko homman uudelleen. 
Sama vaikeus oli oven kanssa. Se oli istunut hyvin päällystämättömään levyyn, mutta nyt, kun levyssä oli kummallakin puolella tapetti, se ei enää mennyt ilman vasaraa paikoilleen.

 Talon punavavalkoinen puoli

 Talon mustavalkoiset huoneet

Tässä kahteen suuntaan avautuvassa talossa oli toivomuksena, että toisella puolen taloa väritys olisi punavivahteinen ja toiseen suuntaan avautuvat huoneet olisivat mustavalkoisia. Tähän toiveeseen löysin mielestäni ihan kivat pinnoitteet ja lopputulos on kokoamisvaikeuksien jälkeen mielestäni mukiin menevä.
Tukirimojen sahaaminen ponttilaudasta

Sen opin tässä projektissa, etten enää lähde vastaavalla tavalla tekemään mitään taloja. Alunperin olin ajatellut leikata tukipuut paneelilaudan naarasponteista. Niissä uran leveys on hieman suurempi ja levyjen ahdistaminen koloissaan olisi helposti vältetty. Se Bilteman rimapussi sattui olemaan liian lähellä työpöytäni alla ja lähdin sen kummemmin miettimättä työstämään tukipalkkeja niistä rimoista.
No tämä oli tällainen tapaus ja siitä kannattaa ottaa opikseen. Ainakin tästä tuli tukeva, kun levyt jämähtivät pysyvästi uriinsa, joista niitä ei ainakaan saa enää rikkomatta pois.
Muille rakentajille suosittelen, että otatte myös tapettien vahvuudet huomioon rakentaessanne taloja tällaisella tekniikalla.
Lupasin vielä laittaa näihin huoneisiin valot, joten siitä hieman tuonnempana. Nyt vanha Lundby odottelee viimestelyään ja joudun jättämään tämän projektin vielä hieman huilaamaan ja odottelemaan valoja sekä kattolevyä, jota en vielä ole edes hankkinyt.

Ei kommentteja: