Translate

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Yksinkertaisia vuoteita nukketaloihin

Taloja rakennellessa jää aina kaikenlaisia levynpaloja tähteeksi. Näista voi helposti tehdä myös vuoteita taloihinsa. Laskeskelin valmiiksi taulukon, jolla kuka tahansa voi vastaavalla tavalla mitoittaa oman talonsa sängyt.

Mittakaava M 1:1 M 1:12 M 1:18 M 1:24

pituus cm 200 16,7 11,1 8,3

leveys cm 80 6,7 4,4 3,3

120 10,0 6,7 5,0

160 13,3 8,9 6,7

Vuoteiden mittoja erilaisiin mittakaavoihin

Kovalevyn paloista ja näistä bilteman sytykelastuista syntyi nopeasti pari kokeilua sekä 1:12 että 1:18 Lundby mittakaavaan.
Tein pohjalevyn ja reunalistat samanmittaisiksi ja päätylevyjenn mittasin vasta, kun sivulaidat oli jo liimattu kiinni. Tällä järjestyksellä päätylevy aina peittää laitojen päät olkoot käytetyt rimat minkä paksuisia tahansa.

Sängyt M1:18 ja M1:12 taloihin

Tässä tapauksessa tei toisen päädyn korkeammaksi liimaamalla päätylevyyn kaksi sytykerimaa rinnakkain ja pyöristämällä päätylevyn kulmat. Kukin voi rakennella päätylevyjä omien taitojensa mukaan vaikka kuinka koristeellisiksi ja tällaisen yksittäisen vuoteen sijasta voi vastaavalla tavalla tehdä parisänkyjä, jos sellainen on tarpeen.

Pienet helmet kelpaavat sängynjaloiksi

Sängyn jaloiksi kelpaavat hyvin pienet helmet jotka voi liimata sängyn pohjaan. Myös jostakin puurimasta voi katkoa sopivia pätkiä jaloiksi. 

 Pohjalevyn voi tehdä myös rimoista

Vasta sängyt tehtyäni huomasin, ettei kovalevyä olisi tarvinnut lainkaan, sillä liimaamalla neljä sykerimaa rinnakkain saa hyvun 1:12 mittakaavaisen sängyn pohjan ja 3:lla rimalla rinnakkain voi tehdä pohjalevyn Lundby-kokoiseen sänkyyn.

Pienen maalauksen jälkeen sängyt ovat valmiita käyttöön

Maalit tein sekoittamalla valkoiseen Helmi kalustemaaliin tipan akryyliväriä. Näin ei tarvitse hankkia kuin valkoista perusmaalia, josta voi sitten tehdä pieniä eriä mitä väriä tahansa.

3 kommenttia:

Paivinblogi kirjoitti...

Kiitos näistä aloittelijoille tärkeistä ohjeista, kaikki eivät heti osaa hahmottaa eri mittakaavaisia malleja. Jokainen voi sitten jalostaa näitä perusmalleja mielensä mukaan.

Jorma kirjoitti...

Kiitos Päivi kommentistasi. Tarkoitus oli näyttää vain yksinkertaisin mahdollinen perusrakenne. Kukin voi koristella sänkyjä tarpeiden ja taitojensa mukaan. Kiva jos tästä on iloa muillekin.

seijastiina kirjoitti...

Oikein näppäriä sänkyjä ja hyviä ideoita :)
Kiitos Jorma ja Hyvää ystävänpäivää ♥