Translate

maanantai 17. marraskuuta 2014

Pienen talon laajennus

 Talon laajennusprojekti

Sain tuossa jo aiemmin syksyllä pikkuprojektin jossa pikkuisen kahteen suuntaan avautuvan talon alle on tarkoitus tehdä laajennuskerros. Otin haasteen vastaan ja mietiskelin jonkun aikaa miten tulisi lähteä liikkeelle. Itse talo oli tehty ohuesta levystä (joku Lundby:n sukulainen ?), joten päätin jatkaa suunnilleen samalla linjalla.

 Laminaattilevyt on tuettu rimoilla

Lattiamateriaaliksi valitsin parkettilaminaattilevyn, jolla lattiapinnan saa valmiiksi siistiksi. Tässä tapauksessa liimasin kolme parkettilautaa yhteen, sahasin levyn sopivan kokoiseksi sekä lisäsin tukirimat levyjen päihin. Tukirimoilla ohuista ponteistaan liimattu lattia ei pääse käpristymään, vaan säilyy suorana.

Seinälevyjen kiinnittämistä varten olin jo aiemmin työstänyt tukirimat Bilteman sytykelastuista. Samoista lastuista vuoleskelin pienet puutapit, joilla tikirimat kiinnittyvät pohjalevyyn. Ainoastaan keskimmäinen tukipilari kiinnittyy ruuvilla pohjalevyyn.

Seinät tein 3 mm:n kovalevystä joka tuntuu solahtavan hyvin tukirimojen uriin. Seinälevyjen sovitus kannatta tehdä tarkasti sillä loppuvaiheessa levyt liimataan kiinni ja ne toimivat osaltaan talon tukirakenteina. Tämä näytti olevan lähes ainoa tapa toteuttaa laajennusosa siten että se muistuttaisi päälle istutettavaa olemassa olevaa mökkiä. Helpommalla varmasti olisi päässyt tekemällä rimakehikon jonka olisi vain levyttänyt, mutta silloin alaosa olisi ollut selvästi erilainen kuin päälle tuleva talo. Nyt se ainakin yrittää näyttää samanlaiselta, tosin lopputulos on silti vain arvaus koska en ole vastaavanlaistya taloa koskaan nähnyt luonnossa ja tämä ratkaisu on tehty vain valokuvan perusteella.

Seuraavaksi on sitten seinien aukkojen tekeminen sekä maalaus, sillä kovalevyt ovat vain toiselta puoleltaan valmiiksi valkoisia. Tässä vaiheessa voi tietenkin myös tapetoida seinät, jos haluaa huoneisiin tapetit.

Kaikki seinät on sovitettu paikoilleen

Tässä niinkuin muissakin taloprojekteissa alkaa vasta nyt se kaikkein aikaa vievin osuus, seinien aukotukset sekä ikkuna- ja oviaukkojen viimeistely.

 Pikkutalo odottelee kunnostustöitä

Tämän projektin lisäksi tupsahti uutena projektina pajaani pieni talon kunnostus, josta kirjoittelen lisää sitten, kun tämä projekti on ensiksi valmis.

Ei kommentteja: