Translate

sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Pikku rintamamiestalo on valmis postitettavaksi - Talo no 85 valmistui

Pitkän aherruksen jälkeen tämäkin pikkutalo on vihdoin valmis. Talon tilaaja halusi itselleen hieman askarreltavaa ja näin ollen kaikki ulkopinnat ovat käsittelemättömiä.

Talon katto aukeaa sanoituna ja kuistin katto on kokonaan pois nostettavissa.

Kaikki väliseinat ovat irroitettavia, jotta niitä voi myöhemmin tapetoida haluamillaan tapeteilla. Tässä vaiheessa sisäseinät ovat valkoiset, jotta taloa voi vaikka heti alkaa sisustaa.

Etu- ja päätyseinät on alakerrassa kiinnitetty magneettisalvoilla, sillä rintamamiestaloissa huoneet asettuvat toistensa taakse ja avattavat seinät on ainoa keino päästä sisustamaan takana olevia huoneita.

Kaikki valaistuksen sähköjohdot on koottu talon alle, jonne voi vielä myöhemmin lisätä valasimia halutetessaan. Talon kylkeen lisäsin kytkimen, josta talon valot saa kytkettyä päälle.

Sähkökytkennät voi tässä vaiheessa peittää pohjalevyllä, jonka alle kaikki johtimet jäävät piiloon. Valaistus on kokonaisuudessaa toteutettu katkotulla 5V:n led teipillä, jonka voi suoraa liittää USB laturiin.

Tämä talo on tehty mittakaavaan 1:18 ja kokoeron näkee hyvin, sillä se mahtuu hyvin 1:12 mittakaavaisen talon sisälle.

Pienimittakavaisen talon valmistuttua tein nopeasti 1:12 mittakaavaan saunamodulin, jonka voi helposti sijoittaa minka tahansa 1:12 talon huoneeseen, jos haluaa taloonsa sauna. Tämä oli vain tällainen pikakokeilu, jossa totesin että talojen tekeminen tähän suurempaan mittakaavaan on paljon helpompaa. Sitä pääsenkin taas kokeilemaan seuraavan taloni yhteydessä.


Ei kommentteja: