Translate

perjantai 14. syyskuuta 2018

Talo no 85 - Pieni rintamamiestalo saa väliseinät ja valot

Vähitellen tämäkin pikkutalo alkaa tulla loppusuoralle. Kuisti, ovet ja ikkunat ovat teettäneet aika paljon pikku puhdetöitä.

Nyt kun väliseinä on soviteltu paikoilleen on aika hieman mietiskellä niiden kiinnitystä. Tässä talossa omistaja haluaa jälkeenpäin puuhastella tapetointien ja maalauksen kanssa, joten väliseiniä ei kannata kiinnittää pysyvästi paikoilleen.

Olin jossain aiemmassa talossani kokeillut seinien kiinnitykseen Tällaista pientä. tarralla kiinnitettävää, johtokourua. Kourua olen löytänyt "Clas Ohlsonilta" ja se soveltuu hyvin 33mm:n kovalevyseinien kiinnitykseen.

Ohut seinälevy liukuu hyvin tällaisen kourun sisään ja on siten myös jälkeenpäin irroitettavissa.

Taloon ei ollut alunperin tialttu valaistusta, mutta päätin kuitenkin tehdä taloa kootessa myös yleisvalaistuksen huoneisiin. Kiinalaisesta verkkokaupasta olin löytänyt tällaista USB-liittimeen liitettävää led teippiä, joka soveltuu hyvin perusvalaistuksen luomiseen.
 
Tällaisessa 5V:n käyttöjännitteellä toimivassa teipissä leikkauspisteet on jokaisen ledin jälkeen ja teipista voi leikata vaikka yksittäisiä ledejä suojavastuksineen valaisimiksi talon kattoon. Ledien valoteho on viime vuosina kasvanut nopeasti ja kokonaisesta teipistä tulee jo hieman ylikirkas valo tällaiseen pieneen taloon.

Päätin ensin kokeilla valon tehoa huoneen kattoon liimatulla kahden ledin pituisella pätkällä. Kuvasta näkyy hyvin, että tällainen valoteho riittää hyvin tämän suuremman huoneen valaisemiseen. Värisävy teipissä on "lämmin valkoinen".


Päädyin leikkaamaan teipista yhden ja kahden ledin mittaisia pätkiä, joihin sitten juotin virtajohtimet kiinni.

Teipin pätkät saa kätevästi liimattua huoneiden kattoon. Johtimien piilottamista joudun vielä hieman pohdiskelemaan irroitettavien väliseinien vuoksi. Katsotaan miteen saan kaikki johtimet vietuä talon alle kytkettäväksi. Virtalähteeksi käy mikä tahansa USB-laturi tai halutessaan talosta voi tehdä myös paristokäyttöisen.

Ei kommentteja: