Translate

sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Talo 73 alkaa näyttää rintamamiestalolta - ovien valmistus ottaa aikaa

Vihdoin kaikkia seiniä pääsee jo sovittamaan kunnolla paikoilleen. Alakerran seinistä tulee irroitettavat joten kiinnityksessä riittää vielä pohdittavaa.
Kuisti tekee talon jo aidonnäköiseksi. Ilme muuttuu vielä paljon kun ikkunoiden vuorilaudat saadaan paikoillee, sitten loppuviimeistelyvaiheessa.
Nyt riittää vielä ovien kanssa puuhastelua vaikka kuinka paljon. Kuistin oveen tulee vielä ikkuna jonka teen 3mm:n plexistä
Tein oven kehyksiä hieman urakalla. Sisäseinät ovat paksuudeltaan 4mm, joten sahasin biltema rimoista 4mm kpeita listoja sisäovien kehyksiksi ja ulkoseinään 5mm:n levyiset lauta kehykset, sillä siinä on vielä se hiekkapaperiåpinnoite lisäämässä paksuutta.
Sisäovet ovat useiden rintamamiestalojen tapaan vaneeripintaiset. Lakkasin ovet Tikkurila "Kiva" kalustelakalla, joka on vesiliukoista ja helppoa käsitellä myös sisätiloissa. Ainoa pieni kauneusvirhetulee siitä että vaneerin kuviointi ei ole mittakaavassa. Olisi pitänyt löytää visakoivupintaista vaneeria jotta olisin saanut pienet puunsyykuviot oviin.

Tein yli jääneistä hiekkapaperin palasista pari hiomatasoa liimaamalla hiekkapaperia pienten puupalasten päälle.
Valmiina tällainen hiekkapaperitaso on todella kätevä pienten nukketalo-osien hiomisessa. Näitä voi hyvin tehdä eri karkeusasteisia hionnnan tarpeesta riippuen.

1 kommentti:

Paivinblogi kirjoitti...

Kyllä näyttää hyvältä!