Translate

torstai 2. helmikuuta 2017

Talo 73 nousee harjakorkeuteen

Olin tarkoituksella viivästänyt talon yläkerran rungon pystytystä, sillä olin varautunut kaivertamaan johtoreittejä yläkerran lattiaan. Nyt kupariteippi ratkaisi tämän ongelman, eikä enää tarvinnut varautua siihen, että kaiverruskonetta käytettäisiin yläkerrassa.
Kattotuolit oli helppo kiinnittää runkorimojen päihin porattuhin reikiin puutappiliitoksilla. Talon keskelle tulee vielä kolmas kattotuoli, joka on helppo tehdä samanmalliseksi muiden kanssa kiinnittämällä kattotuolit toisiinsa liiman kuivumisen ajaksi.
Nyt saa myös savuhormin liimattua lopullisesti paikoilleen. Kovin autio ja tyhjä talo on vielä tässä vaiheessa, mutta varsinainen talonrakennus pääsee vasta nyt alkamaan.
Ennakoivana toimenpiteenä kiinnitin kupariteippiä kurkihirteen yläkerran valojohtimiksi.
Nyt yläkerran valaisimia varten on koko talon mittainen sähköjakelu, johon valaisimet voi kiinnittää yksi kerrallaan, kunhan huoneet valmistuvat. Kuparijohtimet jäävät valmiissa talossa katon alle piiloon.
Teippien päihin merkitsin taas napaisuuden, jotta myöhemminkin muistaisin mitä olen tässä vaiheessa miettinyt, sillä valaistus tehdään led valaisimilla.

Talo on tarkoitus pinnoittaa betonisen näköiseksi ja tein kokeita pinnoittamalla tällaisia pikkutakkoja hiomapaperilla. Tarkoituksena tutkia hiekkapaperin käyttäytymistä liiman ja maalin kanssa. Todennäköisesti koko talon ulkopinta peitetään hiekkapaperilla, sillä ainakin tämä kokeilu osoitti menetelmän toimivuuden.


Ei kommentteja: