Translate

keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Talo n:73 saa lopullisen värinsä

Seinien ollessa vielä irrallaan, on helppo maalta myös ulkopinnat lopulliseen sävyynsä, joka tässä tapauksessa on Tikkurilan värikartan "banaani". Vuorilaudat lisätään ikkunoihin vasta talon viimeistelyvaiheessa.
Nyt myös kiinteäksi jäävät seinäkappaleet, takaseinä, päätykolmiot sekä yläkerran ulkoseinät voi liimata paikoilleen. Alakerran päädyt ja etuseinä jäävät avattaviksi, joten niiden kiinnityksestä sitten hieman myöhemmin.
Maalaus kannattaa edelleen tehdä vaaka-asennossa. Nyt kuitenkin kannattaa telan sijasta käyttää sivellintä koska maalin tulee täyttää myös kaikki hiekkapaperin kolot. Maalin kulutus on tässä hiekkapinnassa yllättävän suurta. Hiekkapaperi tuntuu oikein imevän maalia, joka ei onneksi kuitenkaan loppunut kesken.
Maalausten kuivuttua pääsee ikkunoita sovittamaan paikoilleen Tässä vaiheessa on hyva alkaa koota myös talon kuistia.
Rintamamiestaloissa kuistit ovat usein hyvin yksilöllisiä. Jokainen talonrakentaja on halunnut saada oman laisensa sisäänkäynnin taloon.
Tässä talossa kuisti ja sisäänkäynti tulevat talon suoralle sivulle. Joissakin taloissa olen nähnyt vastaavanlaisia sisäänkäyntikuisteja sijoitetun talon päätyyn.

Seuraavana vaiheena saakin sitten lähteä miettimään seinien kiinnittymistä paikoilleen.1 kommentti:

Paivinblogi kirjoitti...

Näissä kuvissa talon väri näyttää oikein kivalta, vaikka onkin keltaisempi kuin "mallissa". Odotan mielenkiinnolla valmiin talon näkemistä!