Translate

sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Betonipinta onnistuu hiekkapaperilla

Liimausten kuivuttua sain huokaista helpotuksesta. Hiekkapaperi istui kunnolla seinälevyjen pinnalla ja pääsin taas kerran kokeilemaan ulkoseinien sovitusta paikoilleen.
Jo liimausvaiheessa huomasin, että ostamani arkit olivat sävyiltään hieman eri värisiä, mutta sillä ei ole suurta merkitystä, koska taloon tulee kuitenkin vielä ulkoseinämaalaus. Hiekkapaperin karkeus on P60, joka jättää selkeän karkean ulkopinnan seinälevyihin.
Liimausvaihe oli kuin jouluista piparkakkujen koristelua. Alun perin olin pelännyt, että hiekkapaperipinta on liimattava myrkyllisiä liuotteita sisältävällä kontaktiliimalla, mutta takkakokeilut osoittivat, että tavallinen puuliima pitää hiekkapaperin levypinnassa kiinni ihan hyvin.
Liimasin paperit arkkeina myös jo työstettyjen ikkuna-aukkojen yli. Samaa tekniikkaa olen käyttänyt seinien tapetoinnissa. Tässä tapauksessa ylimääräisten osien poistamiseen on valittava huonoimmat mahdolliset sakset ja puukot, sillä hiekkapaperikäsittelyn jälkeen ne varmasti ovat pilalla.
Nyt alkavat ulkoseinäpinnat sitten kaikki olla karkeita ja hiekkapintaisia. Ainoa pieni takaisku tuli siitä, että arvioin pinnotteiden menekin hieman väärin ja yksi seinä on vielä pinnoittamatta. Etualalla kuvassa alkaa myös talon kuisti löytää muotoaan.
Seuraavana vaiheena on sitten seinien sisäpintojen maalaus. Tällaisessa talossa maalaus onistuu suhteellisen helposti, kun kaikki seinät ovat vielä irrallisia ja niitä on helppo maalata maalitelalla.
Telalla saa syntymään tasaisen maalipinnan eikä vaaka-asennossa kuivuvien seinälevyjen kanssa ole huolta maalin valumisesta.
Suurempi ongelma on löytää pienestä työtilasta kuivumispaikkoja kaikille seinäkappaleille samanaikaisesti.
Sama show vielä jatkuu, kun seinien ulkopinnat maalataan lopulliseen sävyynsä.

2 kommenttia:

Paivinblogi kirjoitti...

Seinien maalaaminen on todellakin helpompaa irrallaan :) Sulla on sentään siellä hyvä työkaveri vai onko se rakennustarkastaja?

Jorma kirjoitti...

Tää on kyllä varmaankin rakennustarkastaja. Se on aina mukana siellä missä tapahtuu. Nyt onneksi ei maalannut itseään.