Translate

lauantai 22. syyskuuta 2018

Talo no 85, pikku rintamamiestalo alkaa valmistua - viimeistelyä

Loppusuora näiden talojen rakentelussa on aina kaikkein aikaa vievin osuus. Tässä tapauksessa talon tuleva haltija haluaa myös itse hieman askarrella, joten tapetit ja ulkomaalaus jää sitten jo hänelle.

Olin tässä rinnalla jo aloittanut seuraavan rintamamiestalon rakentamista mittakaavaan 1:12. Tässä näkyy hyvin näiden kahden eri mittakaavan ero sillä tämä pinempi talo on tehty mittakaavaan 1:18.

Väliseiniin oli saatava kulkuovet, jotka tein 4mm:n mdf levyistä laakaoviksi, jotka on saranoitu puitteisiinsa pienillä nauloilla.

Yläkerran väliovi on hieman muita matalampi, jotta se sopii sinne sijoittuvaan harjakaton väliseinään. Rintamamiestaloille tyypilliset varastokopit lappeiden alla jätin pois, jotta huoneista saadaan hieman suuremmat.

Väliseinät ovat edelleen täysin irralliset. Pienet muovilista pitävät niitä nyt paikoillaan ja ne voi lopullisesti liimata paikoilleen tapetoinnin jälkeen. Maalasin kaikki väliseinät valkoisiksi, jotta taloa voi hyvin käyttää vaikka mieleisiä tapetteja ei heti löytyisikään

Tässä vaiheessa lisäsin taloon pienen sokkelin. Näin kaikki sähköjohtimet voi tuoda talon alle kytkentää varten.

Kaikista valaisimista on tuotu johtimet sokeripalaan, josta lähtee musta usb johdin muuntajana toimivaan usb-laturiin, Virtalähteenä voi käyttää mitä tahansa USB liitintä vaikka tietokoneestaan, sillä kaikissa näissä liittimissä on tarvittava 5V:n jännite. Talon voi myös muuttaa paristokayttöiseksi liittämällä virtalähteeksi 3kpl AA-paristokotelon.

Pienen kytkentätyön jälkeen talon kaikissa huoneissa palavat nyt valot ja talo alkaa olla valmis pakattavaksi.


Ei kommentteja: