Translate

keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Portaiden viimeistelyä ja väliseinät

Pikkunäpertely alkaa vasta nyt kun mökin muotoa lakaa hahmottua. Portaikossa riittää vielä viimeistelyä sen jälkeen kun ne on saatu sovitettua paikolleen. Kaiteiden pyläät tein valmiista sorvatuista pikkupylväistä ja kaidepuut bilteman rimoista leikatuista kapeista soiroista. Kaidepuiden sovittaminen tällaisissa kääntyvissä portaikoissa on aina hieman ongelmallista koska pikkupätkät täytyy leikata yksilöllisesti ja sovittaa toisiinsa.

Kaidepuut kannattaa leikata mittoihinsa vasta kun ne ovat paikoillaan.
Tässä vaiheessa tulikin sitten jo pieni muutos suunnitelmiin. Olin löytänyt varastoistani kylpyammeen ja vessa sai suosiolla siirtyä yläkertaan.

Kylpyamme mahtuu sopivasti tulevan harjakaton lappeen alle ja lavuaari sekä wc pönttö lähemmäksi harjaa jossa huonekorkeus on suurin. Yläkertaan tein väliseinät vain puolikasseinillä, jolloin talon tulevalle haltijalle jää mahdollisuuksia kalustaa yläkerran etuosaa aika vapaasti. Häveliäisyyssyistä tein kuitenkin pienen seinäkkeen wc pöntön eteen ettei pytyllä tarvitse istua täysin avoimesti. Lattiakaakeloinnin tein printtaamalla kaakelimallistosta kaappaamani kuvan kiiltävälle valokuvauspaperille. Näin sain kaakelilattiaan myös kiiltoa. Saman asian ajaisi ehkä tavallinen paperiprintti ja kontaktimuovi.

Yläkerta alkaa näyttää seinien osalta valmiilta.

Seuraavaksi on sitten vuorossa keittiön kiinteät kalusteet ja alakerran väliseinän kiinnitys. Talon muoto alkaa pikkuhiljaa hahmottua ja vähitellen voi siirtyä myös sähkötöihin.

Talo 53 väliseinät paikoillaan


Ei kommentteja: