Translate

tiistai 11. marraskuuta 2014

Talo 53 tuli valmiiksi hyvissä ajoin ennen joulua

Tämän talon kanssa dead line oli todellakin joulu, mutta pientä vauhtia projektiin sai se että se meneekin näyteikkunarekvisiitaksi Hämeenlinnan käsityöntekijöiden joulupuotiin, joka avataan 13.11.2014
Talo N:o 53
Tuli ainakin osoitettua se että tällaisen talon ehtii hyvin , vaikka vieläkin, rakentaa jouluksi, jos sellaiseen on tarvetta. Tarvikkeet löytyivät lähes kotoa, sillä lattioina palvelevat vanhat keittiökaappiemme ovet, runko on rimoista ja seinät kaappien taustalevynä käytettävää kovalevyä. Ainoa ongelma tällaisten pikaprojektien kanssa on maalien ja liimojen kuivuminen. Kannattaa tehdä mahdollisimman paljon ennakkoon silloin kun joku osa talosta on kuivumassa.
Saranoitu katto mahdollistaa kaikkien huoneiden kalustamisen

Tässä tapauksessa esimerkiksi ikkunoiden ja kulmalistojen kiinnitys oli pelkkää viimeistelyä, kun ne oli tehty jo aiemmin valmiiksi.

Ohessa muutamia yksityiskohtia talon sisältä. Talossa on pelkät peruskalusteet sillä tuleva omistaja haluaa varmasti laittaa sinne jotain omaakin. 
Talon sähköistys on toteutettu ledeillä paristokäyttöisenä. Paristokotelo on naamioitu ilmalämpöpumpuksi talon toiseen päätyyn. Talon kulmasta roikkuu sokeripala vain sen vuoksi että siihen on tarkoitus näyteikkunakäytössä liittää muuntaja. lopullisessa versiossa tämäkin sokeripala menee takakannen taakse piiloon.

Paristokotelo kytkimineen ilmalämpöpumpun sisällä.Katto toteutettiin 8 mm:n sisustuslevyllä, joka sahattiin harjan kohdalta 45 astetta viistettyyn kulmaan ja saranoitiin kahdella saranalla. Saranatyypiksi valitsin tällaisen hieman pitempiolkaisen saranan, johon saa ruuvattua ruuvit niin, etteivät ne murra kattolevyn reunaa. Saranoiden kiinnitys on toteutettu 3mm:n ruuvilla ja mutterilla. Tavallinen puuruuvi ei pidä näin ohuessa levyssä.

Tämä talo lähti nyt käsistäni odottaamaan joulun lähestymistä. Pieni haikeus näistä tulee kun joutuu luopumaan kättensä tuotoksista. Seuraavaksi katsellaan sitten joitakin muita joulunalusprojektejani


Ei kommentteja: