Translate

sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Mansarditaloon 78 tulee viherhuone

Kahden täysin erilaisen talon rakentaminen rinnakkain on aika mielenkiintoista, sillä niistä voi kummastakin oppia jotain, mikä olisi järkevää toteuttaa myös toisessa talossa. Nyt mansarditalo nousi lopullisiin mittoihinsa ja näyttää nyt tältä.

Kuvasta näkyy hyvin, että mansardi kattomuoto antaa huomattavasti lisää tilää yläkertaan. Ruuvikuppi siellä toisessa kerroksessa osoittaa elämän realiteetteja. Valikoituja ruuveja sisältänyt lokerikkoni lensi työn tuoksinassa lattialle ja nyt niitä on vain miksattuna samaan kuppiin.

Pääsin jo hieman kokeilemaan väliseiniä paikoilleen. Alakertaan on tulossa, eteinen, sauna ja viherhuone. Tällainen itsekantava runkorakenne sallii kaikkien seinien kokeilun paikalleen ennenkuin lopullisia päätöksiä tehdään. Väliovet päätettiin jättää pois vapaamman sisustamisen aikaansaamiseksi. Niiden voi kuvitella olevan talon avoimen etuseinän puolella.

Talon alakertaan päätettiin tehdä viherhuone, joka palvelee saunan vilvoittelupaikkana sekä talvipuutarhana. Viherhuoneen seinät tehdään 3mm:n plexistä joka on samanvahvuista kuin muutkin ulkoseinät.

Viherhuone on avoinna myös talon taakse, joten takimmaiseen seinälevyyn on tehty vain huoneen kokoinen aukko, joka on peitetty plexilevyllä.

Talon itsekantava runkorakenne sallii tällaisen seinämateriaalien vaihdon, vaikka kesken projektin. Nyt täytyy vielä miettiä viherhuoneen lattiapinnoite, jotta se näyttäisi enemmän juuri viherhuoneelta.

Tässä projektissa huomasin, että ohutta plexilevyä pystyy hyvin sahaamaan myös pienihampaisella kuviosahalla. Tähän asti olen leikannut niitä käsin rautasahalla tai koneellisesti pienellä vannesahallani.

Seuraavana onkin sitten taas kummankin talon purku ja seinälevyjen käsittely. Samalla olen huomannut, että pienessä rivitalohuoneistossamme ei kahta taloa enempää kannata kerrallaan rakentaa, sillä nyt alkavat kaikki huoneet olla täynnä erilaisia nukketalon osia, jotka häviävät vasta, kun talot ovat lopullisesti pystyssä.

Ei kommentteja: