Translate

maanantai 23. lokakuuta 2017

Talo 78 - Pari sanaa tapetoinnista ja sähkötöihin valmistautumista

Päätin tehdä molempien talojen sähkötyöt nyt heti peräkkäin, kun kaikki säkötyötarvikkeet ovat valmiiksi levällään pitkin työhuonettani. Tämä mansarditalo on hieman erilainen sähkötöiden osalta, sillä olin jo valmiiksi suunnitellut tekeväni sinne kaksinkertaisen takaseinän johtimien vetämistä varten.

Tässä tapauksessa liimaan sisimmäiset seinälevyt runkorimoitukseen kiinni ennen johdotustyön aloittamista. Tapatointi on kuitenkin helpompi tehdä irrallisiin seinälevyhin. joten aloitinkin ensin sisäseinien tapetoinnista.

Olin tulostanut näitä kokoamiani tapettiarkkeja mustesuihkutulostimella A-4 arkeiksi. 

Aiemmissa projekteissani olin törmännyt siihen että mustesuihkutulostimen värit alkava helposti leviämään, jos tapetit kiinnittää vesiliukoisella liisterillä tai liimalla tai jos niihin koskettelee kostein sormin. Nukketaloharrastajilta sain vinkin: "Käytä hiuslakkaa" . Tällaista minulla ei kuitenkaan ole joten turvauduin ihan tavalliseen spraylakkaan, jolla suojasin tapettipinnat.

Olin myös joskus onnistunut saamaan todellä ryppyisen tapettipinnan liimatessani tulostusarkkia tapettiliisterillä, joten päätin  kiinnittää kaikki nämä tapetit kontaktiliimalla, jossa ei ole vettä mukana. Paksumman tulostuspaperin käyttäminen saattaisi myös estää tapettien rypistymisen liimauksessa.
Liimausten kuivumisen jälkeen pääsin liimaamaan kaikki sisäpuolen takaseinät paikoilleen ja hieman kokeilemaan jo valaisinten kiiinitystä yläkertaan, missä vailisemet roikkuvat suoraa tukipalkeista, joiden päällä johdot menevät talon taakse.


Nyt talo on valmiina sähkötöihin , joista sitten seuraavaksi. Väliseinät laitan paikoilleen vasta viimeistelyvaiheessa. Näin talon sisällä on vielä helpompi toihuilla valaisimien kiinnityksen kanssa.


Ei kommentteja: