Translate

lauantai 16. huhtikuuta 2016

Ulkoseinien laudoitus jatkuu - ikkunapuitteet saavat lopullisen värin

Talon rakentaminen ei loppunut vielä välikattoon sillä ulkoseiniä tuntuu myös riittävän. Kaikki seinät ovat vielä tässä vaiheessa irrallaan. Ajattelin tehdä seinät kailta osin valmiiksi ennenkuin alan kiinnittää niitä paikoilleen.
Samalla kun seinälaudat kiinnittyvät paikoilleen on aika päättä myös ikkunapuitteiden väri. Liiman kuivuessa ehtii hyvin maalailla irto-osia.
Ikkunapuitteiden väriksi valittiin neutraali vaalean harmaa sävy. Värillisuus hieman korostaa kuitenkin puitteita ja ne erottuvat valkoisesta seinästä.
Seinän maalausten kuivuttua. Liimataan ulkopuitteet paikoilleen. Tämäkin työ on helpompaa kun seinäkappaleet ovat irti ja kehyksen liimaus voidaan tehdä vaaka-asennossa.
Sisäpuolelle seinää liimataan vuorilaudat peittämään ikkunapuitteen aukon sahausreunaa. Tapatoitavissa seinissä tämä vaihe kannattaa tehdä vasta tapetoinnin jälkeen. Tässä tapauksessa sisäseinä jää valkoiseksi, joten liimauksen voi hyvin tehdä.
Talon ulkoasu alkaa vähitellen hahmottua, kun seinissä on lopullinen väri ja ikkunapuitteet ovat paikoillaan. Tässä vaiheessa vasta huomnasin tehneni ikkunapuitteita 2 kpl liian vähän, joten joudun vielä tekemaan pari ikkunaa lisää samoin kaikki sisäovien puitteet, joilla kehystetään oviaukot. Yläkerta on myös kokonaisuudessaan tekemättä, joten puuhaa talon parissa vielä riittää.

2 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Sinun vinkit on NIIN hyviä. Tuota ulkolaitaa pitäisi nyt löytää... Se on todella kaunista.

Jorma kirjoitti...

Ainakin Jyskissä myydään bambusta tehtyjä pöytätabletta joissa on uhuita bambusäleitä. Sellaisia saattaa löytyä mistä tahansa sisustustarvikeosastoilta.