Translate

tiistai 26. huhtikuuta 2016

Talo 66 - Kuisti tuli valmiiksi ja saa palata vielä sisätöihin

Katselin kuistia koottuna ja jouduin vielä muuttamaan kattokulmaa, sillä alkuperäisessä kuistissa näytti olevan huomattavasti loivempi katto, joka ei muutoin olisi haitannut, mutta seinän saranoinnin vuoksi kuistin katto ei saa osua räystääseen joten sitä oli madallettava kattokulmaa muuttamalla.
Seuraavana vaiheena onkin sitten ikkunalaudoitusten lisäksi välioviaukot, joihin tein normaalit kehykset, vaikka tässä talossa ovet sovittiin jätettäväksi pois.
Taas tuli rimasilppua huomattavasti sillä jokaiseen oviaukkoon tulee joka tapauksessa vuorilaudat kummallekin puolelle, jotta aukko vastaa luonnollista oviaukkoa.
Näissä ovenkehyksissä tein aihiot puolittamalla 2mm:n paksuisia biltemasytykkeitä vuorilaudoiksi ja liimaamalla näihin 3mm:n vahvuisista sytykkeista sisäkehyksen tällaiset oven kehykset sopivat suoraa 3mm: kovalevyyn liimattaviksi. Jälleen kerran tein oviaukkoja liian vähän. Aluksi tei vain alakerran neljä oviaukkoa ja huomasin heti että kuistin käyntiovet oli jäänyt tekemättä. Heti huomasin, että eteiseen tulee myös wc ja että myös yläkertaan kannattaa varautua oviaukkoihin. Lautoja joutui maalaamaan ja kokoamaan useampaan kertaan, jotta niitä olisi riittävästi. Kaikkiaan kehyksiä syntyi 8 kpl joista toivottavasti 1 tai 2 kappaletta jää yli, malliksi seuraaviin projekteihin.
Tässä vaiheessa on hyvä taas hieman sovitella kalusteita ja katsoa miltä talo alkaa näyttää. Keittiöstä ainakin tulee tilava kun eteisportaiskosta jäi tilää keittiön hyväksi.

1 kommentti:

Eija kirjoitti...

Tulee hieno.