Translate

perjantai 22. huhtikuuta 2016

Näpertely jatkuu - limilaudoitus on yllättävän työläs tapa pinnoittaa talonsa

Teen kuistin täysin erillään talosta sillä se todella on kuin pikkutalo toisen kyljessä.
Kuistin pintaan sahattavat laudanpalat ovat sen verran lyhyitä että noin puolet laudoista halkeaa shausvaiheessa ja on vaikea saada tätä bambumateriaalia pysymään kasassa. Puiset pintalaudat olisivat tällaisessa näpertelyssä olleet kestävämpiä
Laudat kannattaa sahata ja kiinnittää niin tarkasti, ettei ovi- ja ikkuna-aukkoja tarvotse enää laudoituksen jälkeen alkaa avartamaan.
Limilaudoitukset myös nurkat muodostuvat ongelmaksi varsinkin tämän kuistin osalta. Itse rakennuksessa laudoituksen reunat jäävät tukirimoituksen sisäpuolelle. Tähän kuistiin täytyy ilmeisesti kehittää jonkinlaiset L-kulmalista peittämään laudoituksen päätä.
Kuistin kiinnittäminen limilaudoitetun seinän päälle olisi myös auheuttanut lisää ongelmia. Päätin jättää seinakappaleesta kuistin osan sileäksi. Näin kuistin voi sellaisenaa kiinnittää saranoitavaan seinäkappleeseen ilman että laudoitus auheuttaa kiinnitysoingelmia.
Kuisti kiinnittyy nyt nätisti seinäkappaleeseen ja kuistin kaikki sisäseinät ovat sileitä. Tästä sovitustyöstä auheutui uskomattoman paljon näpertelyä, kun jokainen laudanpätkä piti tarkalleen sovittaa paikoilleen sekä kuistissa että tässä sainäkappaleessa. Levyseinien ja suoran laudoituksen kanssa pääsee huomattavasti vähemmällä työllä.

Ei kommentteja: