Translate

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Talosta 66 puuttuu sisäänkäynti ja kuisti

Tässä vaiheessa kaikki seinäkappaleet ovat vielä irrallaan. Aina välillä pitää hieman muistella mikä tästä pitikään tulla.
Vanhasta valokuvasta selvisi hyvin millainen talon sisäänkäynti on ollut. Lopullisessa talossa etuseinä aukeaa saranoilla, joten kuisti pitää myös saada kiinnitettyä etuseinään ennen saranointia.
Ulko-ovesta tein alkuperäisen kaltaisen lautaoven pienistä rimanpätlkistä liimaamalla. Oven runko on tehty biltema sytykkeistä yhteen liimaamalla.
Oven saranoinnin toteutin yksinkertaisilla naulasaranoilla, joilla kiinnitin oven aiemmin tehtyyn kehykseen. Pieni prikka kehyksen ja oven välissä helpottaa oven avautumista.
Valmis ulko-ovi kehyksineen liimataan sitten kuistin sisäänkäyntioveksi vasta pintalaudoituksen jälkeen. Oven kahva on väännetty pyöreästä naulasta.
Kuistin mitat määräytyvät oven ja ikkunoiden mukaan. Valmiilla kehyksilla on helppo mitata kuistin lopullinen koko. Tässä vaiheessa tosin huomasin, että olin tehnyt ikkunakehyksiä yhden liian vähän, joten sellainenkin täytyy vielä jossain vaiheessa valmistaa.
Kuistin tekeminen on kuin tekisi pienen talon isomman talon kylkeen. Kattotuolina käytän aiemmin tekemiäni talon kattotuoleja, joista tuli liian lyhyet varsinaiseen taloon. Näillä kuistiin tulee sama kattokaltelvuus kuin talossa. Valokuvassa näyttäisi olevan hieman loivempikatto mutta koitan pärjätä näillä.
Pienen näpertelyn jälkeen kuisti on nyt pintalaudoitusta lukuunottamatta valmis ja muistuttaa mielestäni riittävästi myös alkuperäisen talon kuistia. Ikkuna- ja ovipuitteet laitetaan paikoilleen vasta laudoituksen ja maalauksen jälkeen. Katosta tulee irroitettava, jotta kuistia pääsee myös kalustamaan.

Ei kommentteja: