Translate

maanantai 22. kesäkuuta 2015

Uuni tuli valmiiksi ja samalla pari muutakin testikappaletta

Sen verran meni aurinko pilveen, ettei terassilla viihtynyt koko päivää eilenkään ja uuni tuli sitten myös luukkujen osalta valmiiksi.

Suolapurkista tehty pönttöuuni valmiina

Tähän uuniin olin päättänyt kokeilla laittaa saranoidut uuninluukut. Suurimmaksi ongelmaksi nousi tietenkin saranointi. Pinimmät rautakaupasta löytämäni saranat olivat noin 3 cm pitkät ja juuri mahtuivat lukkun aukosta sisään.

Saranoiden kiinnitys on oma ongelmansa, sillä lieriömäiseen muovipintaan on vaikea kiinnittää yhtään mitään. Päädyin rakentamaan bilteman rimoista suorakulmaiset uuninluukun kehykset, joihin luukut sai leikattua samasta rimasta ja täässä tapauksessa riman leveys sellaisenaan oli sopiva luukuiksi. Sitten vain kuumaliimalla saranat kiinni ensiksi kehyksiin ja sitten uunin luukkuihin. Valmiin luukun sain sitten helposti liimattua kiinni lieriöön sahaamaani aukkoon.

 Uunin luukku valmiina

Samalla tein pariin muuhun samanpaksuiseen lieriöuuniin kehykset, joihin sitten myöhemmin liimaan saranat ja luukut. Tässä tapauksessa lopputulos oli sen verran onnistunut että saatan käyttää samanlaisia saranoita, vaikka mieleni tekisi kokeilla myös jotain muuta ratkaisua. Useissa tuoremehutölkeissä on on sulkija, joka kestää lukuisia avauksia ja josta voisi helposti työstää saranan tällaisiin pikkukohteisiin.
Pönttöuuneja valmiina

Katsotaan jatkossa osuuko sopivaa kohdalle niin voin kokeilla niitä joko näihin kahteen lieriömäisestä suklaarasiasta valmistettuihin uuneihin tai sitten jossain muussa kohteessa. Monet vieraamme ovat jostain syystä alkaneet tuoda suklaatuliaisia lieriömäisiin purkkeihin pakattuina

Tätä ei enää uskoisi suolapurkiksi


Ei kommentteja: