Translate

tiistai 23. kesäkuuta 2015

Pönttöuuniprojekti jatkuu - uutta kokeiltavaa ilmestyi oveni taakse.

Hieman jäi harmittamaan, että edellisessä vaiheessa uunin luukut jäivät ilman kahvoja. Ne saa kyllä auki uunin reunasta tarttumalla, mutta kyllä kunnon luukuissa pitää olla kahvat. Tämän ongelman ratkaisuksi hain Clas Ohlsonilta pienen pussillisen messinkinauloja, jotka olivat kahvaksi riittävän paksuja n 1,5 mm ja pyöreäpäisiä.
Luukunkahvat onnellisesti paikoillaan

Katkaisin pari naulaa noin 5 mm:n mittaiseksi ja porasin luukkuihin nauloja varten reiät, joihin naulat sai varovasti painettua pihtien avulla kiinni. Tässä vaiheessa huomasin että luukkuihin kannattaa kiinnittää naulat jo ennakkoon sillä tässä vaiheessa oli vaarana koko uunin hajoaminen kun naulareiän piti olla riittävän tiukka, jotta se pysyy paikallaan.
Seuraava oli jo helpompi, kun kiinnitin naulat luukkuihin ennen niiden kiinni liimaamista.

Pönttöuuneja syntyy vielä muutama lisää

Samalla kun odottelin näiden muutaman uunin maalien ja liimojen kuivumista valmistelin uusia pönttöuuneja ohuemmista putkista, lähinnä keittiörullista ja suklaamkeistölkeistä, joista pienin, Mark&Spencers myymälöistä löytyvä kelvannee hyvin M 1:18 taloihin. Näissä ohuemmissa pönttöuuneissa en yritäkään tehdä avattavia luukkuja vaan peitän luukun akryylilasilla johon liimaan uuniluukun valokuvan päälle.

Varhaisimmissa uuneissani käytin lasia mutta nyt, kun myrsky on kaksi kertaa pudottanut 1:1 talomme terassin akryyliset suojalasit on minulla tätä muovilevyä varmaankin koko loppuiäksi. Se on myös helpompaa leikata kuin lasi, sillä ohueen akryyliin puree pienihampainen saha. 

Kesken pöttöuunirakenteluja sain yllätten Bosh Group Intialta sähköpostiini viestin, että he ovat seurailleet blogiani ja haluaisivat minun kokeilevan hieman uudentyyppistä hiomakonetta. Vastasin tietenkin myönteisesti ja yllättäen sellainen ilmestyi tänään ovellemme.

 Paketista paljastui tällainen laite Skil Tornado 8100 Multi Stripper

Laite muistuttaa jonkun verran tasohiomakonetta mutta on tarkoitettu erityisesti vanhojen maalien poistoon, hiomiseen ja vastaavanlaisiin toimiin. Pieni kokeiluprojekti on jo takataskussa heti, kun Suomen sää alkaa tarjota sateettomia päiviä ja siihen voidaan palata jatkossa. Lisää tietoja tästä laitteesta löytyy osoitteesta Skil pystyhiomakone .
Lupasin kertoa kokemuksistani tällä palstalla ja kertoa mihin se minun mielestäni pystyy. Katsotaan sitten keskinkö jotain muuta kuin mihin laite on tarkoitettu.


Ei kommentteja: