Translate

torstai 4. kesäkuuta 2015

Talo 60 - Kukkula - alkaa olla valmis

Talo alkaa vihdoin olla valmis vaikka kuvassa ei vielä ihan siltä näytäkään. Olen tehnyt talon siten että kaikki yksittäiset seinälevyt voi ottaa pois sisäpintojen käsittelyn ajaksi. Tämä helpottaa huomattavasti esimerkiksi hirsipinnoitteen ja tapettien liimaamista sisäseiniin.Tämän viimeisen purkutyön tein saadakseni väliseinät helpommin paikoilleen, nyt kun talo on vielä rakenteilla. Tässä vaiheessa lisäsin taloon valaistuksen vaaitmat listat kattoihin sekä kurkihirren josta taloa on helpompi kantaa paikasta toiseen, sillä kaikki ikkunat on lasitettu eikä ikkuna-aukoista voi tarttua nosta maan taloa.
Pikkunäpertelyä riittää aivan loppusuoralle asti, sillä aion tehdä kaikkiin väliseiniin vielä ovet kehyksineen. 
 Väliovet alkavat valmistua
Biltema aiheutti myös pienen yllätyksen, sillä vanhat rimat loppuivat ja ostamassani uudessa sytykerimapussissa kaikki rimat näyttävät olevan ohuempia kuin kaikki aiemmat käyttämäni rimat. Tässä pussissa riman paksuus on 2 mm aiemman 3 mm:n sijasta. Joitakin jo esivalmisteltuja kehyksiä jouduin tekemään uudelleen, koska vanhoja ja uusia rimoja ei voinut sekoittaa keskenään samaan kehykseen.

Tein väliseinät pohjakuvien mukaan oviaukkoinnen sen kummemmin mietimättä ja siinä sitten tuli yllätys hellan kanssa. Maijalla on jo valmiiksi kuvan tapainen hella hieman toisn päin rakennettuna, mutta se ei sopinutkaan oviaukkojen väliin joten keittiön ja makuuhuoneen väiseinä meni heti uusiksi.

Hella ei sopinut ajateltuun paikkaan. Se on suurempi kuin alkuperäisen talon hella.

Talon päätyyn on vielä tulossa parveke jonka valmisteluina aloin tehdä parvekekaiteita, jotta parveke saadaan mukaan pakettiin. Aiemmin löytämäni bambupuiset coctaitikut näyttävät olevan hyviä aihioita parvekekaiteeksi, joten melko pikaisesti syntyi vajaan metrin verran kaidetta jonka voin sitten pätkiä parvekeeseen sopiviksi kappaleiksi. Kiinnitän parvekkeen taloon vasta aivan lopuksi sillä se tulee joka tapauksessa talon ulkopuolelle ja teen siitä todennäköisesti irroitettavan. Yhtenä haaveena oli rakentaa tähän kohtaan ulkosauna jonka voi hyvin tehdä irroitetaavan parvekkeen tilalle vaikka jälkeenpäin.

Huomenna talo lähtee uuteen kotiinsa ja Maija jatkaa siitä mihin minä olen jäänyt. Tässä talossa Maija haluaa itse tehdä kaikki siustukseen liittyvät ratkaisut itse. Siinä varmasti riittää puuhaa vielä pimeitten talvi-iltojen varalle.

Minä syöksyn nyt sähkötöiden kimppuun ja niistä sitten jatkossa.

Ei kommentteja: