Translate

lauantai 23. toukokuuta 2015

Liimojen kuivumista odotellessa

Hiekan aikaa meni mietiskelllessä, miten hoidan kuistin rakenteet kuntoon. Loppujen lopuksi tein kaikki kuistin ikkunat uudelleen hieman pienempinä.

 Kuisti saa uudet ikkunat

Ikkunaliimausten kuivumista odotellessa on hyvää aikaa sovitella seinälevyjä jo paikoilleen. Lopullista kiinnitystä ei kannata tehdä vielä tässä vaiheessa. Riittää kun levyt saa vain muutamalla ruuvilla tarkasti kohdalleen. Olin tarkoituksella tehnyt päätylevyt hieman ylikokoisiksi ja piirrän vasta tässä sovitusvaiheessa harjan tarkan muodon kattotuolin avulla levyyn. Näin myöskään talon harjan kohdalle ei synny mittavirheitä. Erityisen tarkeätä tällainen levyn sovitus on erikoisempien kattomuotojen, kuten esimerkiksi mansardikatto kohdalla.

 Seinälevyjen sovitusta

Tässä vaiheessa kannattaa piirtää levyjen sisäpinnoille kaikkien tukirakenteiden ja kerroslevyjen paikat, sillä sisäpinnoitteissa, maalaus, tapetointi ja mahdollinen hirsien liimaus, pääsee levyn irroitetuaan näkemään, mitkä osat seinästa jäävät rakenteiden taakse piiloon. Näin kaikki seinämateriaalien vaihtumiset voi piilottaa helposti rakenteiden taakse.

Kevyt mutta tarkka levyjen kiinnitys riittää tässä vaiheessa sillä seuraavaksi taas puran talon, sahaan levyt lopullisiin mittoihinsa ja teen mahdolliset korjaukset ikkuna-aukkoihin. 
Seuraavaksi alkaa sitten kuistin ja etuseinän sekä väliseinien ja valaistuksen asentaminen. Ne kaikki työt on helpompi tehdä kun rakenne on avoin. Lisäksi kaikki saranoinnit talossa ovat suhteellisen kriittisiä, tuleehan talon kolmeen seinälevyyn ja kattoon saranat, joten ne kannattaa tehdä niin huolella kuin mahdollista.

Uusia kuvia alkaa tulla vasta seuraavista työvaiheista joten laitan oheisen linkin vanhoihin tekemiini taloihin vinkiksi niille jotka haluavat rakennellä talojaan itse.

Vinkkejä talonrakentamiseen löytyy myös kirjoistani.Kirjoja on saatavilla useista kirjastoista sekä kaikista nettikirjakaupoista. Viimeisimpiä kirjojani saa myös sähköisesti latattua Apple storesta tai Google paly kaupoista.
Englanninkielisen "The Dolls House ABC" kirjan jakelu on mm Amazon kirjakaupan kautta.Ei kommentteja: