Translate

torstai 28. helmikuuta 2013

Valmistelutöitä

Nyt kun sisätilat alkavat pikkuhiljaa hahmottua, kannattaa ulkoseinien käsittely myös aloittaa. Tässä mökissä päätin tehdä ulkomaalauksen jo tässä vaiheessa. Otin kaikki seinät irti ja vetelin nopeasti telalla väripinnan levyjen lautapinnalle. Kertamaalaus näyttää antavan tällaiselle mökille juuri sopivan kuluneen oloisen pinnan niin, etten taidakaan maalata enää toista kertaa. Tosin lopullinen tulos vasta paljastuu vasta valmiina .

Ikkunapuitteiden sovitusta

Seinämaalien kuivuessa alan tehdä ikkunakehys- ja kulmalista-aihioita liimaamalla näitä pikku sytykerimoja kulmittain kiinni toisiinsa. Päätin käyttää sytykeriman leveyden sellaisenaan puitelaudaksi ja toinen syrjä sitten sahataan talon seinävahvuuden levyiseksi.

Ikkunan puiteaihoita liimauksessa

Liimausten kuivuttua on maalauksen vuoro. Aihiot kannattaa maalata ennen kiinnittämistä, niin ei sotke mökkinsä valmiita seiniä. 

Aihoista leikataan aukkohin sopivat palat, jotka sovitetaan paikoilleen. Sisäpuitteet liimataan vasta sitten sisätilojen viimeistelyn yhteydessä. 
Erillisillä ikkunapuitteilla on helppo peittää esimerkiksi aukkojen sahauksessa syntyneitä epätasaisia reunoja. Tässä tapauksessa puitteet peittävät katkaistujen hirsien päät.Puitteet voi sahata myös 45 asteen jiiroliitokseen joka kuitenkin on huomattavasti enemmän tarkkuutta vaativa toimenpide. Vanhoissa mökeissä näytetään kaytettävän enimmäkseen näitä suoria puitelautoja.

 Valkoisia rimoja kannattaa maalata riittävästi

Samassa yhteydessä maalasin myös arviomäärän pelkkkiä valkoisia rimoja, joita voi käyttää talon sisäkaton tekemiseen sekä muiden taloon tulevien listojen aihioina. Niitä menee uskomattoman paljon, kun talolle haetaan lopullista ilmettä.


 Kaveri ei jaksanut kiinnostua talonrakentamisesta

2 kommenttia:

Madame Lepola kirjoitti...

voi kaveria, tais ajatella et on paremppi huilata kuin heilua ;) Rapsut kaverille meidän kahdelta karvaiselta vähän isommalta ;)

Jorma kirjoitti...

On se sen verran osallistunut että pari sohvakalustoa on syöty.