Translate

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Alkaa se talo siitä syntyä

Jokunen tovi meni miettiessä että miten tällaista mökkiä lähdetään rakentamaan. Punaisena lankana oli mielikuva päässäni ja se että tästä tulisi tehdä mahdollisimman yksinkertainen rakentaa.

Olin jo lähes kaikissa aiemmissa taloissani lähtenyt liikkeelle rimarungosta ja niin tein   tässäkin. Rakennuksen runko tulee olemaa 15x15 rimaa, joka on ihan standarditavaraa ainakin kaikissa Stark-rautakaupoissa.

Rimoista syntyi äkkiä runko tähänkin taloon

Lähdin aika nopeasti tekemään taloon runkoa nyt, kun mittasuhteet oli lyöty lukkoon. Talon pituus tulee olemaan 45 cm ja syvyys 30.
Alun perin olin jo päättänyt, että näitä Bilteman sytykkeitä pitää käyttää tässä projektissa. Minulla on niitä vajaa säkillinen ja katsotaan mihin se riittää.

Lattia alkoi pikkuhiljaa syntyä näistä Bilteman sytykkeista. 

Hioin jokaiseta rimasta kantit hieman pyöreäksi, jotta lattiasta ei tulisi liian tasainen. Tämä osoittaitui ehkä liian pedanttiseksi, sillä niitä rakoja syntyi ihan itsestään, kuitenkin niin, että lopputulos vastaa hyvin alkuperäisiä olosuhteita.

Oikea mittakaavasuhde olisi ollut, että jokainen sytykerima olisi myös halkaistu kahtia, jolloin laudat olisivat nykymittapuun mukaan oikean levyisiä.

Mummon elinaikana käytetiin lankkuja, jotka olivat tosi suurista puista sahattuja, lankkujen leveys jopa 20-30 cm, joten nämä sytykerimat voi hyvin hyödyntää sellaisenaan.

Lattiaan ja kattoon on laitettu välitukia siten, että laudat saa hyvin liimattua kiinni useammasta kohdasta, eikä lattioista tule liian joustavia, kun laudan paksuus on vain 3 mm.

Kaikki näkyvät rimat on maalattu tummaksi vastaamaan mökin sisustusta. Kattopalkit jäävät näkyville, joten ne on myös vedetty tummiksi. Tässä mökissä on tarkoitus kokeilla Tikkurilan  sauna-mustaa, joka mahdollistaa liian väriaineen pyyhkimisen pois. Joka tapauksessa mökin ilme tullee vastaamaan alkuperäisten mummon mökkien sävyjä.

.

Ei kommentteja: