Translate

perjantai 22. helmikuuta 2013

Sisäseinät saavat uuden ilmeen

Pitkään mietin kannattaako mökin seiniä lähteä tuhrimaan lainkaan. Tein kuitenkin rohkean päätöksen, sillä tarkoituksena on kuitenkin tehdä vanhaa mökkiä muistuttava malli, joten vetelin seinähireet tummiksi Tikkurilan saunamustalla. Se on vesiliukoinen saunasuoja-aine, jota voi levittämisen jälkeen vielä hieman pyyhkiä pinnoilta, ettei tule aivan mustia seiniä. 


 Mökin uusi sisäilme

Hirsien tummentaminen teki sisätiloista aika tummat, mutta nyt väri on selvästi lähempänä ikivanhaa mökkiä, kuin ne vastaveistetyt puutikut seinissä. Odottelen innolla sitä Tikkurilan uutta "Kelo" sävyä, joka saattaa tehdä seinistä hieman vaaleammat. Sitä voin sitten hyödyntää mahdollisesti seuraavissa mökeissäni.


 Seinälevyt voi vielä helposti irroittaa maalausta varten


 Seinien väritys vastaa mielestäni aika hyvin vanhaa hirsipintaa

Tämän operaation jälkeen lattia alkoi näyttää mökkiin kuulumattomalta. Lattian maalaus on sitten seuraava sisustusoperaatio, kattolautojen maalauksen, lisäksi. Mummon kammariin saatan laittaa tapetit seinille, koska näissä yleensä joku huone oli myös aikain saatossa tapetoitu. Katsotaan löydänkö sopivan näköistä tapettikuosia. 
Vinttikerrokseen ajattelin jättää käsittelemättömät puupinnat sellaisenaan näkyville, jotta koko mökistä ei tule liian tumma.

2 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Näyttää oikein hyvältä! Kyllä kannattaa välillä kokeilla radikaalimpiakin juttuja :)

Jorma kirjoitti...

Näistä tikuista tuntuu ainakin tämä kasaaminen melko mukavalta kokeilulta.