Translate

lauantai 9. helmikuuta 2013

Mummon Mökki alkaa sittenkin syntyä

Ajatus siitä mummon mökki projektista ei oikein jättänyt rauhaan. Nyt mökille löytyi käyttötarkoitus ja lähden pikkuhiljaa hahmottelemaan tätä uutta kokeiluani. Tarkoitus on kokeilla pystynkö tekemään mökin ilman niitä hankalia suurikokoisia levyjä, joiden sahaaminen ja säilyttäminen kotioloissa aiheuttaa aina pieniä hankaluuksia, pelkästään tilankäytön ja sahaamisten suhteen.

Mummon mökin luonnos. Talo no 43

Ensimmäinen luonnoskuva syntyi aika nopeasti mielessäni pyörineiden mielikuvien perusteella. Ajatuksena on koota mökki kokonaisuudessaan rimoista ja näistä Bilteman sytyketikuista, jos se vain suinkin onnistuu. Voi olla että jossain vaiheessa joudun turvautumaan pieniin levypaloihinkin, mutta tässä vaiheessa ajatuksena on koota mökki joka näyttää valmiina hirsirunkoiselta laudoitetulta mökiltä, vastaten näitä pikkuisia mökkejä, joita Suomesta vielä löytyy lukuisia samantyyppisiä.

Sisätiloiksi olen ajatellu ainostaan suurta tupakeittiötä ja mummon kammaria, jonne pääsee nukkumaan. Vessat ja saunat ovat tietenkin muualla piha-alueella ja vintti on lähinnä säilytystilaa. Kulku sinne vintille on usein ainoastaan tikkailla yläkerran ikkunasta.Katsotaan sitten miten sen ratkaisen tässä tapauksessa.

Kevään aikana voitte seurata miten talon rakentaminen rimoista ja sytykkeistä lähtee sujumaan. Puutavaran käsittely ei ainakaan ole yhtä hankalaa kuin suurikoisten levyjen käsittely. Itse odottelen innolla miten tällainen hirsirakenne lähtee syntymään.

4 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Jännittyneenä odotellaan ja seurataan. - Vaikka olen aivan varma, että siitä tulee upea ja sujuu hyvin.

Saara kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta :)

Jorma kirjoitti...

Kiitos kannustuksista, katsotaan ny miten äijän käy.

Aino kirjoitti...

Hyvältä näyttää! :)