Translate

tiistai 26. helmikuuta 2013

Sisätilat alkavat hahmottua Lattia on maalattu ja lämmitys kunnossa

Tein nyt itsellenikin yhden tällaisen keittiösetin, joka kyllä nappaa aika suuren osan lattiapinta-alasta, mutta tällaisia ne keittovehkeet ennenaikaan kai olivat. Lattian maalasin tuvan osalta siniharmaaksi, joka vastaa omia mielikuviani tällaisten vanhojen talojen lattioista. Maaliseoksen tein sekoittamalla valkoiseen Helmi maaliin muutaman tipan mustaa ja sinistä akryyliväriä. Mummon kammarin jätin puupintaiseksi ja vedän myöhemmin siihen osaan vielä lakan päälle.


Japanilainen askartelusaha on kätevä parrujen katkaisuun

Ratkaisevin päätös oli tehdä portaat vintille sittenkin mökin sisälle. Irtoportaat tällaisessa talossa helposti aikainsaatossa pääsevät katoamaan. Päätin että portaat on hyvä sijoittaa keskusmuurin taakse kulkemaan hellan ja keskusmuurin takana vintille. Ensimmäiseksi huomasin että yläkerran tukiparrut estävät yläkertaan pääsyn, joten tässä vaiheessa vain rohkeasti saha käteen ja tukiparru poikki.


Portaikkoa varten tein aihion polystureeni-levystä, johon sahasin kolot askelmia varten. Askelminä käytin ptkiä näistä Biltema tikuista, jotka ovat näiden rimojen lisäksi toinen perusmateriaali tässä mökissä. Portaikko mahtui kuin mahtuikin keskusmuurin taakse. Käänsin portaikon vielä tekemään 90 asteen käännöksen, jotta tuloaukko ei osu suoraa katon lappeen kohdalle ja on myös teknisestikin käytettävissä, kun ylös mennessä hieman varoo otsaansa. Yläkerran lattiaa ja kattoa voi nyt seuraavaksi alkaa sovitella paikoilleen.

2 kommenttia:

Drora's minimundo kirjoitti...

You are doing an excellent job with this cottage. Thank you for sharing the proceedure of this wonderful project.
Hugs, Drora

Jorma kirjoitti...

Thank You about Your comment´s. I´ll be happy if this is usefull for other hobbyists.