Translate

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Viimeistelytyöt vievät aikaa

Talon runko on ollut jo jonkin aikaa pystyssä, mutta viimeistelytyöt vievät uskomattoman paljon aikaa. Toisaalta tämä ehkä on koko harrastuksen suola. Hyvin useilla tämä viimeistely- ja muutostyövaihe on juuri sitä miksi nukketalo ylipäätään hankitaan.


 Ikkunat tekevät mökistä jo talon näköisen

Minulla tilanne on hieman toinen, koska tavoitteena on saada siihen kuntoon, että sen voi hyvällä omallatunnolla antaa varsinaisen nukkisharrastajan käyttöön.
Ikkunaristikoita työn alla

Tällä hetkellä tavoiteaikataulun asettaa Hämeenlinnassa 12-13.4. pidettävät Kalamarkkinat. Siellä on tarkoitukseni hieman mitata tällaisen talon kiinnostavuutta. Alun perin talo on ollut tarkoitus tehdä syksyn elomarkkinoille arpajaispalkinnoksi, mutta kun nyt tämä tapahtuma tuli vastaan ehdin hyvin tehdä toisen sinne elomarkkinoille, jos joku haluaa tällaisen ennen sitä.
Hommaa hidastaa myös se että uusia ideoita tupsahtelee sitä mukaa kun mökki hieman edistyy. Nyt täytyy tupaan saada, mittatyönä tehtyjen hellan hellan ja portaikon lisäksi, vielä takkakin, joka sopi sinne takanurkkaan. Se ilmeisesti kannattanee sovitella suoraa paikoilleen, vaikka siellä ei hormia olekaan (pieni klaffivirhe tällä kohtaa sallittakoon).
Samoin törmäsin yllättäen paikallisen halpamyymälä "Säästökarin" lopetusmyynnissä puisiin coctailhaarukoihin, joista ehdottomasti pitää kokeeksi tehdä jonkunlainen kaide. Suoraviivainen puurtaminen olisi jo varmasti johtanut valmiiseen mökkiin, mutta näitäkin asioita pitää koko ajan kokeilla, jotta mielenkiinto säilyy.

Puiset coctailhaarukat ovat lupaavan näköisiä kaiteeksi

Talon ikkunat alkavat olla paikoillaan. Sisäpuitteita en vielä ole tehnyt niiden, samoin kuin verhotankojen, kiinnittämisen voi jättaa aikalailla loppuviimeistelyyn. Nyt sen sijaan on vielä katot ja koko etuseinä tekemättä, joten lienee parasta keskittyä niihin, jotta mökki ylipäätään valmistuisi tavoiteaikataulun puitteissa.

Talo 43 alkaa näyttää perusosiltaan valmiilta

6 kommenttia:

Frac kirjoitti...

Vau, hyvältä näyttää. :)

- Rouva E

shaairah kirjoitti...

Huikean hieno!

Jorma kirjoitti...

Kiitos rohkaisevista kommenteistanne. Tällä mennään nyt sitten loppusuorallöe asti.

Anne kirjoitti...

Voi että tästä on tullut huikea!Aivan varmasti on Hämeenlinnassa kiinnostusta ja niin varmaan olisi muuallakin... :-)Näistä voisi tulla eri messuille perinne; aina uusi talo/messut :-)

Anonyymi kirjoitti...

Me encanta como te está quedando, es una construcción fabulosa. Ya tienes una seguidora nueva. Un abrazo, Arantza
http://miniaturasarantza.blogspot.com

Jorma kirjoitti...

Muchas gracias, Aranza.
A hug for You too
Jorma