Translate

tiistai 26. maaliskuuta 2013

TALO 43 "MUMMON MÖKKI", nyt se on valmis


Talo no 43 valmiina
Välikaton asentamiseen ei sitten aikaa juuri kulunutkaan, kun mökki valaistuksen osalta alkoi tyydyttää. Olin jo ennalta maalannut niitä sytykerimoja toiselta puoleltaan valkoiseksi. Koko vintin päätin jättää puupintaiseksi, sillä yleensä ne tämänkaltaisissa mökeissa ovat raakalautapintaisia ja ehkä sitten joskus myöhemmin, jos vintti halutaan asumiskäyttöön, pinnoitetaan.


Lattia syntyi nopeasti latomalla valmiita rimoja paikoilleen. Työtä helpotti paljon se. että olin laittanut kattoon riittävän tiheästi tukihirsiä. Rimojen pituus ei sellaisenaan olisi riittänyt koko lattian mittaiseksi katteeksi, eikä siitä myöskään olisi tullut riittävän tukeva.

Kattamistyön yhteydessä tein siihen uuteen kattopalkkiin pienen väliseinän sekä paristokoteloa varten kiinteän arkun, jossa on paristot ja mökin virtakytkin. Koko mökki toimii kahdella sormiparistolla, jotka kokemukseni mukaan kestävät tosi pitkään, vaikka valoja käytettäisiinkin paljon. Paristot voi korvata myös ladattavilla akkuparistoilla. Led valojen kanssa en koe muuntajaa tarpeelliseksi, vaikka sellaisenkin voi kytkeä virtalähteeksi, jos haluaa. Kuvassa näkyvään sokeripalaan voi myöhemmin liittää muutaman lisävalaisimen, jos se koetaan tarpeelliseksi.


Paikoilleen asennettuna valkoinen lautakatto antaa hieman valoa mökkiin

Tämän mökin tarina oli suunnilleen tässä. Otan myöhemmin vielä pari uutta kuvaa valoista kunhan illat alkavat sopivasti hämärtyä. Toivottavasti niitä hämäriä iltoja vielä tulee. 

Mökki lähtee Hämeenlinnan kalamarkkinoille etsimään mahdollista uutta omistajaa ja seuraavaksi näillä palstoilla teen jonkinlaisen yhteenvedon ensiviikon valaisin rakentelupajastamme täällä Hämeenlinnassa.

Lisää nukketalorakentamiseen liittyviä ohjeita on  on saatavissa kirjoistani, joita on myynnissä useimmissa nettikirjakaupoissa ja saatavissa myös Suomen kirjastoista. Nettikaupoista esimerkkeinä The Amazon tai Adlibris .

The Dolls House ABC, Pieni Nukketalokirja ja Uusi Nukketalokirja

9 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Voi ku se onkii nii in ihana!!!

Anne kirjoitti...

Aiva ihana!

Anne kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Heli kirjoitti...

Tämä on aivan ihana!

Liiolii kirjoitti...

UPEA! Onneksi olkoon!

Unknown kirjoitti...

Tunnelmallinen ja todella onnistunut! Hienon talon sait aikaan. :)

Jorma kirjoitti...

Kiitos teille kaikille. Olen itsekin suht. tyytyväinen lopputulokseen.
Löytyi niille rimoillekin jotain käyttöä, tosin niin paljon meni ettei vajaa pussillinen ihan riittänytkään ja jouduin hakemaan uuden. Nyt on taas melkein täysi pussillinen niitä rimoja jäljellä.
Eli olen takaisin lähtöruudussa

Frac kirjoitti...

Tosi upea mökki siitä sitten valmistui. Olet todella taitava!

- Rouva E

Jaana kirjoitti...

Aivan mahtis mökki!!!!