Translate

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Mummon takka

Tuli mieleeni että mummollekin pitää saada takka, vaikka siellä leivinuuni jo onkin. Takkoja olen tehnyt kyllä kaikille muille, mutta mummo oli jäädä ilman. Tämäkin on tehty samasta polystyreenistä, josta olen urakoinut näitä takkoja. 


Takka sovitettuna nurkkaansa

Tein takkaan harmaan perussävytyksen johon tein kivet tein mustalla tussilla ja maalasin laastipaikat hyvin ohueksi ohennetulla valkoisella akryylimaalilla niin perusharmaus säilyi. Täytyy harkita kannataisiko hohtavan valkoinen hella myös käsitellä hieman harmaaksi.

Tässä välillä kaideaihioni oli jo ehtinyt kuivua ja niistä coctailhaarukoista näyttää syntyvän ihan kelvollista kaidetta.

Kaideaihio valmiina

Mökin valmistumisen kannalta oleellisinta on saada etuseinä myös valmiiksi, jotta kokonaisuutta pääsee sitten hienosäätelemään. Tein puutappiliitoksilla ensin koko etuseinän kokoisen suorakaiteen, johon liimasin ensimmäiset laudat ja hirret kiinni. Kun tämä kokonaisuus oli kuivunut, sahasin aihion keskeltä poikki ja näin sain kaksi etuseinäkappaletta. Nämä laudoitan ulkopuolelta ja sisälle laitan puolitetut hirret, kuten muuallakin talossa.

Etuseinä alkaa syntyä

Seuraavaksi on sitten vielä ikkunan ja sisäänkäynnin rakentaminen näihin seinäkappaleisiin, joista teen todennäköisesti irroitettavat

Ei kommentteja: