Translate

sunnuntai 6. elokuuta 2017

Pieni kerrostaloprojekti lähtee käyntiin - tällä kertaa projektin numero on 77

Hieman pääsi numerointi menemään sekaisin, kun olen antanut taloille numeroita tilausjärjestyksessä ja tein tässä välillä muutaman pikkutalon lähinnä myös kokeillakseni joitakin uusia asioita, kuten esimerkiksi sen monitoimileikkurin käyttöä ikkuna-aukkojen tekoon.

Keväällä tuli vastaan toivomus voisinko tehdä pienimuotoisen kerrostalon. Ajatus jäi kypsymään ja samalla etsiskelin valmista kaappia, joka olisi sopivan kokoinen, sillä omat työtilani ovat sen verran pienet, että kovin isokokoisen talon valmistaminen alusta loppuun on hieman turhan hankalaa.

Sattumoisin Lidliin ilmestyi alkukesästä myyntiin tämännäköinen kaappi, jonka alaosa näytti heti sopivalta tällaisen talon rungoksi, koska siinä on pariovet, joista saan talon kahdessa osassa aukeavan etuseinän. Leikkaan vain laatikko-osan pois ja talon runko alkaa syntyä.

Huonejärjestystä kannattaa mietiskellä jo hyvin alkuvaiheessa, ettei ikkunoiden ja portaikkojen kanssa pääse tulemaan ongelmia. Tässä kuvassa mittasuhteet eivät vielä ole aivan oikeat, sillä kaappi on hieman syvempi kuin tässä kuvassa. Kerrostalon kooksi tulee 60x33x63k cm.

Pakettia purkaessani huomasin, että kaapin kaikki pinnat eivät olekaan valkoisia, kuten olin olettanut, vaan ylä ja alatasot sekä sivuseinät olivat harmahtavia puupintoja. Tässä vaiheessa päätin tehdä myös lattiatasoista puupintaiset, jotta talon sisällä säilyy yhtenäinen ilme. sivuseinät voi talon valmistuessa hyvin maalata, jotta tavoite valkoisesta talosta toteutuu.

Kaapin kokoamista kokeillessani tuli mieleeni, että vastaavanlaiseen taloon voisi materiaalit löytää jostakin keittiökalustekaupasta, tosin tällaisen kaksiosaisen etuseinän löytäminen voi olla hieman vaikeampaa sillä usein tällaiset pikkukaapit on varustettu lasitetuilla ovilla.

Tässä välillä tekemäni mansardikattoinen pikkutalon lahjoitin arpaispalkinnoksi seniorien arpajaisiin Hämeenlinnan elomessuille 12.-13.08.2017.

Pieni harjakattoinen talo päätyi pikkutytön syntymäpäivälahjaksi Kangasalle. Kummassakin näissä, lähinnä lasten käyttöön tarkoitetuissa, taloissa on turvallisuussyistä paristokäyttöiset valot, jotta niitä voi vapaasti siirrellä, eikä pienten lasten tarvitse etsiskellä pistorasioita.

Seuraavaksi sitten tämän isomman talon no 77 kimppuun.
Ei kommentteja: