Translate

tiistai 29. elokuuta 2017

Se on siinä - Talo no 77 on valmis

Pieni kerrostaloprojekti tuli sittenkin, kiitos sateisen kesän, valmiiksi jo ennen tavoiteltua syyskuun alkua. Sain tällaisen kyselyn joskus alkuvuodesta. Olin aiemmin tehnyt yhden kerrostalon, jonka Posti vielä onnistui harmillisesti vaurioittamaan "särkyvää" kuljetuksessaan.

Kaikki kerrokset on valaistu kerrostason kattoon kulmalistan taakse sijoitetulla led-teipillä. 

Alakerrassa on keittiö eteinen ja sauna/pesuhuone. Keittiöstä nousee portaat eteisen ja saunan takana toiseen kerrokseen jossa on kirjasto-työhuone ja olohuone. Yläkertaan portaat lähtevät nousemaan työhuoneesta ja jäävät avoimena näkyviin olohuoneen puolelle. Kolmannessa kerroksessa on kaksi maakuuhuonetta ja WC-kylpyhuone, joka peittää ylös nousevan portaikon.


Otin tämän haasteen vastaan, vaikka askartelutilani ovat sen verran pienet, että suurikokoisten talojen rakentaminen aiheuttaa omat haasteensa. Päätin tällä kertaa etsiä sopivan kokoista valmista kaappia, joka olisi ehkä hieman tukevampi kuin rimoista ja levyistä itse koottu kaappi. 
Sattumoisin löysin Lidlista oheisen kuvan näköisen kaapin, joka näytti sopivan kokoiselta pienen kerrostaloni rungoksi. Sahasin laatikosto-osan irti ja ja aloin sittten rakentaa taloa tältä pohjalta. 

Talon keittiö, kuten muutkin huoneet näyttävät vielä autioilta, sillä talon haltija vasta sisustaa talon. Tässä kokeilin keittiöön Tulikiven uunimallista tehtyä leiviuunitakkaa, joka näyttää hyvin istuvan keittiön nurkkaan. Valmiissa kaapissa on se etu, että etuovien saranointi on ratkaistu riittävän tukevilla saranoilla.

Alakerran eteisen viereen sijoittuu sauna-pesuhuone, jonne voi halutessaan sijoittaa myös wc-kalusteet. Portaikko jää eteisen takaseinän taakse piiloon.

Olohuone sijoittuu toiseen kerrokseen. Alakerrasta tuleva portaikko päätyy tänne olohuoneeseen. Yläkertaan nousevat portaat lähtevät työhuoneesta ja ovat näkyvillä olohuoneessa. Tänne kokeilin harmaakivitakan sijoittamista huoneen nurkkaan.

Olohuoneen vieressä on työhuone, josta portaat lähtevät nousemaan yläkertaan. Tänne musta kivitakka tuntuu istuvan todella hyvin.

Portaat nousevat toiseen makuuhuoneista. Tässä näkyy hyvin myös ikkunapuitteiden paksuus ja niihin tehty pieni ikkunalauta.

Toinen makuuhuone on myös kolmannessa kerroksessa ja hyvin eristyksissä yläkerran pesuhuoneen takana.
Makuuhuoneiden väliin jää pesuhuone-wc, jonka takaseinä peittää ylös tulevan porrasaukon. Lattian kaakelointi, samoin kuin saunassa, on tehty printaamalla ja laminoimalla printti muovin sisään. Näin lattiaan saa kaakelin omaisen kiillon.

Nyt sitten vain ovet kiinni ja kaappi on muuttunut kolmekerroksiseksi nukketaloksi.

Viimeiseksi taloon ruuvataan kiinni takaseinä, joka peittää kaikki sähköasennusten johtimet. Led muuntaja on sijoitettu talon alle.


Tilaajan tovomuksesta sahasin vielä kaikkiin ikkunoihin lasit 3mm:n plexistä. Näitä en vielä laittanut paikoilleen, sillä taloa voi kunnolla nostaa ainoastaan ikkuna-aukoista ja lasit estäisivät otteen saamisen talosta.
Niitä voi kiinnittää sitten kun talo on lopullisessa sijoituspaikassaan.

Seuraavaksi sitten pienen hengähdyksen jälkeen taas vähän perinteisempien talojen kimppuun. Pikkupoikana haaveilin arkkitehdin urasta, joka ei sitten ehkä onnekseni toteutunut. Voihan näitä taloja tehdä hieman pienemmässä mittakaavassa niin ei ainakaan aiheuta suuria ongelmia kenellekään talojen haltijoista.

2 kommenttia:

Satuaija Arokanto kirjoitti...

Kauniist olet toteuttanut tämän talon. On valoisa ja viihtyisä. Olisipa kiva nähdä myös piiloon jäänyt sähköistystoteutus. Taitava olet ja jatkuva innostuksesi antaa virtaa varmasti meille muillekin 🍓

Jorma kirjoitti...

Kiitos kommentistasi. Sähköistys löytyy niistä aiemmista teksteistä. Se on suht helppo toteuttaa ja johtoja tulee todella vähän.