Translate

lauantai 26. elokuuta 2017

Talo no 77, sisätöiden viimeistelyä - loppusuoralla mennään - ledikokeilu tuli väliin.

Näiden talojen valmistumisessa auttaa aina kun on joku tavoiteaikataulu, milloin talon pitäisi olla valmis. Tämä oli tarkoitus tehdä kesän aikana ja nyt alkaa jo syyskuu uhkaavasti lähestyä.

Kaikki ovet ja ovien puitteet kannattaa sovittaa keskenään ja vasta sen jälkeen voi väliseiniin tehdä oviaukot. Tässä tapauksessa tein väliseinät 4mm:n MDF-levystä, jota olin onnistunut löytämään Herttoniemen Starkista Helsingistä. Sisäovien puitteet tehdään saman vahvuisiksi kuin väliseinätkin.

Sisäovet tein peilioviksi liimaamalla levyn pintaan rimanpätkiä sekä reunalistoiksi että peileiksi oven keskelle. Materiaali on tätä uusiutumatonta luonnonvaraa, Bilteman sytykkeitä, joita ei enää ole heidän tuotevalikoimissaan.

Ovien valmistuessa uskalsi väliseiniin jo tehdä oviaukot ja alkaa tapetoida seiniä. Lopullinen paikoilleen asettelu tehdään vasta ovien ollessa valmiina.

Ulko-ovem päätin tehdä hieman erilaiseksi ja kokeilla oveen ikkunaa jonka tein 3mm:n plexistä, jota voi hyvin työstää pienihampaisella sahalla. Rimoitus on biltema lastuista sahattuja ohuita suikaleita.

Pahaksi onneksi posti toi paketin Kiinasta tähän väliin. USB-liittimeenliitettäviä led valoja ja pari uuden tyyppistä led-listaa. Listassa ei enää ole yksittäisiä ledejä, vaan yhtenäinen pinta joka tuottaa valoa.

Näitä piti ehdottomasti päästä kokeilemaan heti tuoreeltaan, sillä näistä voi olla hyötyä joissakin tulevissa projekteissa. Melemmissa selkeät juotosnastat johtmia varten sekä ruuvinreiät, joista ledit pystyy helposti kiinnittämään.

Molemmat riittävät hyvin antamaan valoa nukketalon yhteen huoneeseen, valolista jopa koko kerrokseen. Valolista toimii 12V:n jännitteellä ja tässä USB valaisin on yhdistetty 4,5V:n paristovirtalähteeseen, mutta toimii yhtälailla taloissa, jotka saavat sähkönsä USB-laturista.

Tällaisia valoja voi hyvin käyttää esimerkiski valasemaan lasihelmista itse tehtyjä kattokruunuja ja antamaan samalla valoa koko huoneeseen.

Tämä oli vähän hyppäystä sivuraiteelle, mutta seuraavaksi palaan taas tämän talon viimeistelyn kimppuun.

Ei kommentteja: