Translate

sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Ikkunat antavat taloon ilmeen - varastolaatikko alkaa näyttää nukketalolta

Kaikissa nukketaloissa ikkunat antavat talon ulkoasulle ilmeen joka vaihtelee talotyypistä riippuen. Tässä tapauksessa päätin lähteä hakemaan espanjalaistyylista ulkoasua taloon, joka pelkkänä laatikkona olisi ollut aika tylsä, vaikkakin toimiva.
Tässä vaiheessa puuttuu enää käyntioven päälle tuleva parveke sekä kattotasanteen nurmikko.
Lämpimissä maissa ikkunat ovat yleensä pienikokoisia ja niiden yhteydessä on ikkunaluukut, jotka saa pahimmilla helteillä käännettyä eteen hillitsemään auringonpaisteen vaikutusta. Bilteman sytykelastut osoittautuivat jälleen kerran oivalliseksi rakennusmateriaaliksi ikkunapuitteisiin ja näihin luukkuihin.
Espanjassa ehkä yleisin ikkunanpuiteväri on ruskea, joten valitsin ruskeat puitteet sekä oviin että ikkunoihin. Ovet on tehty oviaukoista leikatuista puupalasista ja saranoitu nauloilla kehyksiinsä jo ennen ovien kiinnitustä taloon.
Ovien lopullista väriä en vielä ole päättänyt. Katsotaan löydänkö sopivan sävyn varastoistani vai vedänko ruskealla. Oviin piirtelin vanhanaikaiset metallisaranat tussilla.

Kokeilutalon maalien kuivuessa, muistin että minulla oli kätköissäni palanen kuparista painokytkentälevyä, josta leikkasin edellisenä valmistuneeseen mummon mökkiin suojapellit sekä alakerran lieden että yläkerran kamiinan eteen. Nämä ovat olleet puulattiaisissa taloissa lähes välttämättömiä estämään vahingossa syttyviä tulipaloja.

Kokeilutalostani jää vielä parveke puuttumaan, joten jonkin verran siinä on vielä tekemistä. Joskus olen sijoittanut talooni Espanjasta ostetun matkamuistoparvekkeen, mutta nyt sellaista ei ole ja joudun kehittelemään sellaisen itse.
Ei kommentteja: