Translate

tiistai 4. heinäkuuta 2017

Talo n:o 80 tuli valmiiksi - On se ainakin hieman erinäköinen kuin perinteiset nukketalot.

Tämä talo oli lähinnä tällainen pikakokeilu siitä miten valmiista laatikosta voi nopeasti rakentaa itselleen pienen nukketalon.
Tässä talo on sitten lopullisesti valmiina kuistimme terassilla. Sateinen alkukesä on pitänyt huolen siitä, että taloprojekti on edennyt oletettua ripeämmin.
Lähtökohtana oli Bauhausista löytynyt puinen varastolaatikko, jonka saranoitu kansi toimii nyt talon etuseinänä.
Vanhoista valokuvistani olin löytänyt kuvan espanjalaisesta parvekkeesta, jotka ovat yleensä toinen toistaan koristeellisempia, taidokkaasti valmistettuine pylväineen. Tällaisia parvekkeita saa ostettua pienikokoisina matkamuistokaupoista Espanjassa. Omani olen vain käyttänyt aikoja sitten johonkin toiseen taloon.
Katselin valokuvaa aikani ja totesin että tällaisen pikakokeiluun minulla ei ole aikaa eikä kärsivällisyyttä lähteä tekemään alkuperäisen näköistä, varsinkin, kun kaikki sorvatut pylväät olisi pitänyt tilata tarvikekaupoista netin kautta. Sahasin katon stryroksisesta irtojäätelon kotiinkuljetuslaatikosta ja se sai nyt kelvata parvekkeen katoksi.
Rimoista ja kukkakepin pätkistä sain kyhättyä hieman alkuperäistä muistuttavan parvekkeen, jota pääsin sovittamaan paikoilleen.
Ovina käytin puupalasia, jotka olin leikannut oviaukkoja tehdessäni multicutterilla, jolloin niistä tuli hieman pienentämällä aukkoihin sopivat ovet. Alkuperäinen puu on käsitelty Supi saunavahalla, joka oli sävytetty kelopuun sävyiseksi.
Kattoterassille tein nopeasti nurmikon pienestä huovan palasesta. Sinne voi nyt hyvin kalustaa pienen kesäterassin, kun vain löytää sopivat kalusteet.
Tässä viimeisimmät taloni rinnakkain. Kuvasta näkyy hyvin, että tällaiselle talolle Suomessa tuskin saisi rakennuslupaa ainakaan Porvoon tai Rauman vanhan kaupungin alueelle, niin ristiriitaisen näköinen tällainen talo on vanhan suomalaisen puurakennuksen rinnalla.
Kummassakin talossa sisävalaistus on toteutettu 5V:n led teipillä. Pikku talo on paristokäyttöinen ja mummon mökki saa virtansa USB-laturista.
Teipit olivat metrin mittaisia ja isommasta talosta jäi juuri sopivat patkät yli sijoitettavaksi pienemmän talon valoiksi.

Jos säät sallivat, eli vieläkin sataa, saatan vielä tehdä pari pikkumökkiä ennen elokuussa käynnistyvää kerrostaloprojektia. Niitä voitte sitten seurata tai rakentaa mukana tätä palstaa seuraamalla.


Ei kommentteja: