Translate

perjantai 28. heinäkuuta 2017

Talojen tapetointi - tässä tapauksessa seinät kannattaa tapetoida irrallaan

Nämä pikkutalot on tehty siten, että kaikki seinät saa helposti irroittetua, jolloin sisäseinien tapetointi käy joutuisasti.
Käytin tapetointiin kontaktimuovia. Oma tapettivalikoimani on huvennut ja tapettiliisterikin oli kuivanut purkkiinsa. Kontaktimuovi kiinnittyy hyvin sileän kovalevyn pintaan.
Ennen tapetointia kokosin talot kertaalleen ruuvaamalla kaikki levyt kiinni talon runkoon. Nyt tulee vielä kertaalleen tarkistettua seinälevyjen tarkka mitoitus ja korjaukset kannattaa tehdä tässä vaiheessa. Ikkuna-aukot on helppo sahata kuviosahalla talon ollessa koottuna. 
Aukotuksen jälkeen seuraa taas talojen purku. Tämä on helppoa, kun kaikki seinät ovat ruuvellä kiinni talon rungossa. Nyt aukot voi vielä viimeistellä ja siirtyä tapetointiin.
Tapetit on helppo kiinnittää irtonaisiin seinälevyihin. Tapetti kannattaa vetää aukkojen yli ja reittää vasta kun liimaus on kuivunut. Tässä tapauksessa tapetti on kontaktimuovia ja aukot voi leikata heti muovin kiinnittämisen jälkeen.
Näissä taloissa on suunniteltu sähköjohdotus talon taakse, jolloin takaseinä tehdään kaksinkertaiseksi ja sisemmät seinäkappaleet liimataan tapetoinnin jälkeen paikoilleen.
Kumpaankin taloon jää talon taakse runkoriman vahvuinen johtotila, jonne koko johdotus saadaan sopimaan. Tämä peitetään sitten loppuvaiheessa ulkoseinälevyllä ja kaikki sähköjohdot jäävät seinän taakse piiloon.

Tässä vaiheessa talot kannattaa taas jättää avonaisiksi, sillä valaisinten ja johtojen asennus on huomattavasti helpompaa, kun ulkoseinät ovat irti talosta.


Ei kommentteja: