Translate

torstai 30. maaliskuuta 2017

Pieni on kaunista - Talon 72 viimeistelyä

Olin jo viime vuoden puolella kasannut tällaisen pikkuisen mökin, joka oli tarkoitettu pienten lasten ensimmäiseksi nukketaloksi. Talon viimeistelu oli kuitenkin jäänyt muiden projektien vuoksi hieman vaiheeseen.
Nyt pikkumökki on sitten vihdoin valmis ja odottaa uuden omistajaansa syntymäpäiviä. Talon kurkihirsi on tehty puisesta harjanvarresta, josta taloa on helppo nostaa paikasta toiseen.
Vaikka talo on kooltansa varsin pieni 35x42x42k cm, päätin tehdä siihen pari väliseinää ja alakertaan vielä ovenkin. Olen monta kertaa seurannut miten joku väliovi saattaa lapsille olla todella tärkeä, kun nukkekodilla leikitään.
Yläkertaan syntyi myös pieni wc, joka lasten leikeissä tuntuu olevan yksi nukkodin tärkeimmistä huoneista. Porsliininen lavuaari oli katkennut jossain aiemmissa leikeissa ja upotin sen pieneen puiseen kaappiin kuumaliimalla kiinnittäen.
Alakertaan syntyi pieni keittiö Marian ja Esan puodista löytämistöäni keittiökalusteista sekä Lidlin huonekaluista. Kaikki talon tapetit ovat Lidlistä löytämiäni kontaktimuoveja.
Olohuoneen täytin omilla kalusteillani ja olohuoneen nurkkaan sopii hyvin myös vanhan ajan pönttöuuni. Talon lattiat on tehty parkettilaudoista yhteen liimaamalla. Näin saa siistit ja erittäin sileät pinnat lattioihin.
Yläkertaan jäi vielä reilu makuuhuonetila viistokaton lappeen alle. Talon katto aukeaa saranoituna paljastaen puolet vinttikerroksesta, jolloin siellä on helppo siirrekllä tavaroita. Oman kokemukseni mukaan lasten leikeissa huonekalut siirtyvät jatkuvasti huoneesta toiseen ja sisustus muuttuu aika vauhdikkaasti.
Tämän talon jätin tarkoituksella paristokäyttöiseksi, vaikka juuri edellä olin harjoitelllut miten paristovalot saa helposti USB laturin avulla verkkokäyttöiseksi.
Talon nurkat on peitetty rautakaupoista saatavalla muovisella kulmalistalla, jotta pienten lasten kädet eivät satu karkeisiin puupintoihin.

Joskus on kiva tehdä tällaisia pikkutaloja haasteellisempien projektien välissä, puhumattakaan pienten lasten kiitollisista ilmeistä talon luovutuksen yhteydessä.


Ei kommentteja: