Translate

maanantai 6. maaliskuuta 2017

Loputkin ulkoseinien vuorilaudat löytävät paikkansa ja väliseinien valmistus alkaa

Ikkunoiden vuorilaudat annattaa liimata paikoilleen vasta, kun seinät ovat saaneet lopullisen väripintansa, joka on varmasti kuivunut.
Vuorilaudat olin maalannut lopulliseen väriinsä pitkinä rimoina, jotka leikkasin sopivan mitaisiksi vasta sovitusvaiheessa. Näin voi varmistua siitä että laudat todella sopivat ikkunan ympärille varsinkin jos talossa on eri kokoisia ikkunoita.
Irroitettavat seinäkappaleet kannattaa vielä tässä vaiheessa pitää irrallisina ja liimata vuorilaudat vaakasuorassa asennossa, jotta ne varmasti pysyvät suorassa liiman kuivumisen ajan.
Kiinteiden seinien osalta seinän saa vaakasuoraan vaoin kääntämällä taloa kyljelleen. Tässä vaiheessa ei taloa kannata kalustaa, sillä sitä joutuu pyörittelemään moneen kertaan.
Kuisti on seinästä vielä irrallaan ja sielläkin kuistin sisämaalaus on jo tehty ennen kuistin kiinnittämistä paikoilleen.
Sisäpuolen vuorilaudat kannattaa kiinnittää vasta tapetoinnin tai sisämaalauksen jälkeen. Tässä tapauksessa olen maalannut sisäseinät valkoisiksi odottamaan kuitenkin mahdollista tapetointia.
Väliseinien maalaus kannattaa tehdä viimeistään tässä vaiheessa, kun ulkoseinät alkavat olla valmiina. Telalla saa yleensä siistimmän pinnan kuin siveltimellä.
Tässä talossa maalasin, vielä mittoihin leikkaamattomat, levyt valkoisiksi. Tapetointapauksessa kannattaa seinälevyt ensiksi leikata sopivan kokoisiksi oviaukkoineen ja tapetoida vasta tämän jälkeen.
Valitsin tämän työjärjestyksen, jotta voin vielä maalauksen jälkeen vapaasti leikkailla väliseinälevyjä omiin sijaintipaikkoihinsa, eikä välillä tarvitse ryhtyä maalailemaan. Maalin kuivuminen ottaa kuitenkin aina oman aikansa.
Talon tilaaja haluaa ehkä myöhemmin tapetoida talonsa, mutta valmiiksi valkoiset sisäpinnat antavat aikaa mietiskelyyn ja talon voi kuitenkin heti ottaa käyttöön.


2 kommenttia:

Paivinblogi kirjoitti...

Maalaaminen on takuulla helpompaa irtopalasiin kuin koottuun taloon - varsinkin, kun on eri värisiä osia. Kivasti jo talo hahmottuu.

Jorma kirjoitti...

Olen tässä matkan varrella onnistunut tiputtamaan niin monta maalitippaa puhtaalle pinnalle, että nykyisin teen kaikki osien maalaukset irtokappaleina, jos vain mahdollista.