Translate

torstai 30. kesäkuuta 2016

Talorungon lopullinen kokoonpano ja alakerran valaistus - Talo 69

Olin aiemmin esikoonnut talon vasta irto-osina, sillä portaikon aukko kannattaa tehdä vasta valmiin portaikon kanssa. Näin portaat varmasti sopivat niille varattuun kulkuaukkoon.
Vielä ennen sovitusta pintamaalasin koko portaikko-osan valkoiseksi. Askelmat saavat myöhemmin oman värinsä mutta tässä vaiheessa on turvallisinta maalata, vielä talostairrallaan oleva, portaikko kokonaan, jotta ei myöhemmin tuhri taloa.
Valmiin portaikon kanssa uskalsin shata välikattoon kulkuaukon, josta pääsee kulkemaan talon yläkertaan. Kuvista näkyy hyvin miten portaikko muodostaa talon sisäänkäyntiin tuulikaapin. Portaikon alta on alkuperäisessä talossa johtanut vielä ovi ja portaat kellariin.
Tässä vaiheessa lisäsin taloon sokkelin, sillä aion tässä talossa tehdä taas kaikki sähkökytkennät talon alla ja Motonetista löytämäni led-muuntaja sopii hyvin sijoitettavaksi talon alle. Muuntaja on vain 1cm:n paksuinen, mutta tein sokkelista kahden riman paksuisen 3cm, joka on sopusuhtaisempi taloon verrattuna. Nyt on ainakin tilaa levitellä johtimia.
Huoneiden valaisimiksi valitsin miniatyyri vitriinivalaisimet, joita olin hankkinut jo edelliseen talooni. Valaisimet voi kiinnittää ruuvaamalla puiseen kattoon.
Valaisinjohtimet sain hyvin piilotettua parkettilautojen ponttiuriin. Liimasin johtimet kiinni kuumaliimalla ja pahimmat kohdat kiinnitin pienillä nauloilla.
Valaisimet toimivat hyvin plafondityyppisinä yleisvaloina huonekohtaisesti. Myohemmin valaisinten alle voi ripustaa esimerkiksi helmistä tehtyjä kruunuja, joihin nämä plafondit voivat antaa valoa. Kiinnittäminen on helppoa, koska katto on puuta, johon on helppo kiinnittää pieniä ripustuskoukkuja.
Nyt talorungon uskaltaa liimata lopullisesti kasaan. Perusvalaistus valaisee vain alakerran huoneet. Tällä järjestelyllä eteinen jää pimeäksi, mutta sijoitan portaikon yhteyteen vielä yhden valaisimen, joka antaa valoa eteiseen. Myös yläkerran valaistus jää vielä tässä vaiheessa tekemättä. Sillä ei vielä ole kiirettä, koska yläkerta on vielä täysin avointa tilaa.

1 kommentti:

Santtu kirjoitti...

Talosta tulee aivan valtavan ihana. Minusta tuntuu kuin olisin pieni tyttö, joka odottaa joululahjaa... Lähes päivittäin mietin talon sisustamista. Mitään en ole vielä hankkinut/valmistanut, koska haluan varmistaa mittasuhteet. Tähän saakka olen sisustanut vain 1:12 taloja.