Translate

maanantai 6. kesäkuuta 2016

Talo 69 - toinen rintamamiestaloni pääsi suunnittelupöydälle.

Seuraavaksi alkaakin taas nousta rintamamiestalo, josta on jäljellä pari valokuvaa.
Tämä talo edustaa melko tyypillistä rintamamiestaloa, ehkä kuistia lukuunottamatta. Kuisti on tässä tapauksessa tehty hieman normaalia tilavammaksi ja palvelee varmasti hyvin myös kesähuoneena.
Talosta löytyi sen verran alkuperäisiä pohjakuvia, että talon muoto on helppo hahmottaa. Siinä on hyvin tyypilliseen tapaan keskushormi, johon kaikki lämmitysuunit ja keittiön liesi on liitetty. Se säätelee aika paljon myös huoneratkaisuja.
Alakerran huonejärjestys on ohessa luonnosteltu huoneet paikoilleen. Alkuperäisen talon mitat ovat noin 9,10x8,10m ja huoneet tehty keskusmuurin ympärille. Talo on sen verran suurikokinen, että tässä vaiheessa päätettiin tehdä siitä nukketaloversio tähän pienempään mittakaavaan 1:18, jolloin lopullinen talo on käsiteltävän kokoinen.
Luonnostelin talon pohjakuvan alkuperäisen piirustuksen päälle jolloin mittasuhteet ainakin säilyvät. Mittakaavan valitsin lähemmäksi suhdetta 1:16, jolloin mitoiksi tulee 55x50cm. Huoneista tulee näin hieman väljemmät ja esimerkiksi Lundby:n kalusteet sopivat sellaisenaan käytettäviksi, sillä Lundby ei ole tarkka mittakaavatalo ja mittakaavaksi ilmoitetaan lähteistä riippuen 1:16-18. Ensimmäiseksi alkaa kuitenkin materiaalihankinta, jottei tässä talossa käy kuten edellisessä, että materiaalit uhkaavat kesken projektin loppua. Kesän aikana sitten nähdään mikä tästä tulee.

3 kommenttia:

eija.lukkari kirjoitti...

Onnea projektiin! Seuraan mielenkiinnolla.

Eija kirjoitti...

No niin!

Jorma kirjoitti...

Kiitos toivotuksista. Nää on aina erilaisia. Tässä varmaan tulee uusia mutkia matkaan kun on hieman pinempi. Katsotaan mihin nämä työkalut taipuvat.