Translate

perjantai 1. heinäkuuta 2016

Talon 69 perusvalaistus valmistui ja pikkumökkiin tuli paristokäyttöiset valot

Samalla, kun sähkötyökalut oli leviteltyinä pitkin terassimme pöytää, päätin tehdä talon perusvalaistuksen kokonaisuudessaan valmiiksi.
Koko yläkertaan tulee epäsuora valaistus liimasin kurkihirren koko mitalle led teipin, joka antaa valoa ylerran kaikkiin huoneisiin katon kautta heijastaen. Teippi jää kokonaisuudessaan tulevan katon alle piiloon.
Samalla teipillä ratkaisin pimeäksi jäävän eteisen valaistuksen sijoitin portaikon alle pätkän led teippiä, joka antaa valoa eteisen alueelle.
Tässä vaiheessa ruuvasin taloon ensimmäiset ruuvit. Halusin varmistaa välikaton kiinnipysymisen kulmista ruuvattavilla ruuveilla. Puutapit olisivat ehkä heikentäneet ohuita kulmapylväitä liikaa, joten päädyin tällä kertaa ruuveihin.
Kaikki tähän asti käytetyt valaisimet toimivat ledeille tyypillisellä 12V:n jännitteellä, joten valaisimia on helppo yhdistellä ja talon alle sijoitettu muuntaja voi syöttää jännitteen kaikkiin valaisimiin. Myös kaikki johtokytkennät voi tehdä talon alla. Myöhemmin joudun tekemään jännitteen alennusjärjestelyjä esimerkiksi uunien ja hellojen vilkkuvia tulia varten, mutta siitä sitten lisää kun taloa alkaa valmistua.
Käytin tilaisuutta hyväksi ja tein samalla työn alla olevaan pikkumökkiin paristokäyttöiset valot. Valaisimet on jouluvalosarjasta. Alakerran valot sellaisenaan ja yläkertaan sijoitin joskus Tiimarista löytämäni narupallot ledien ympärille.
Tähän taloon tulee kaksinkertainen takaseinä, joten johtimet voi kaikki viedä talon taakse kytkettäväksi yhteen. Paristokotelon aion näämioida ilmalämpöpumpuksi talon kylkeen, sillä paristokotelo kannatta jättää näkösälle pariston vaihtoja varten.
Lisäsin pikkutaloon vielä pienen violetin kalan yövaloksi. Kala on kuulemma alunperin sisältänyt soijaöljyä jossain kiinalaisessa ravintolassa. Myöhemmin lissä tähänkin taloon vielä keittikalusteet ja takan, joihin varmasti myös tarvitaan sähköä. Seuraavaksi alkaakin sitten hitain vaihe, talon seinien rakentelu. Nyt täytyy vielä hetki kierrellä kauppoja jotta selviaa mistä ulkolaudoituksen saa kaikkein helpoimmin tehtyä. En ole vielä ihan varma materiaalista, mutta ehkä se tässä selviää, kun vähän kiertelee kauppoja.

Ei kommentteja: