Translate

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Etuseinän magneettikinnitys toimii loistavasti

Talon sisäänkäyntiin tuli vielä tehdä pikkuinen sisäänkäyntikuisti. Se sain nopeasti rakennettua muutamasta rimanpätkästä, jotka olin jo ennalta maalannut valkoisiksi. Nyt vain kuisti kiinni etuseinään ja kuisti on valmis
Tämä pikkutalo palvelee erilaisia kokeiluja ja nyt päätin kokeilla etuseinän kiinnittämistä magneetilla saranoinnin sijaan. Seinä oli alunperin sahattu sopimaan tukirimoituksen sisään ja alunperin se oli tarkoitus saranoida kiinnittämällä jompaan kumpaan pystytukeen.
Saranointi vaatii kuitenkin aika paljon tilaa jotta koko seinä mahtuu kääntymään auki. Nyt päätin kokeilla miten seinä pysyy kiinni, jos teenkin irtoseinän ja napsautan sen magneetilla kiinni taloon.
Rautakaupoista löytyy kaapin salvoiksi tarkoitettuja magneetteja jotka ovat melko vahvoja koska ne on tarkoitettu pitämään melko suuretkin kaapinovet paikoillaan.
Kiinnitin tällaisen magneetin välikattoon, keskelle taloa. Magneetin vastakappale kinnitetään seinäkappaleeseen siten, että se osuu magneettiin.
Lisäsin tukirimoihin pienet rimanpätkät estämään seinäkkeen painumista talon sisään ja näin seinä kiinnittyi suorana juuri siihen, mihin olin sen tarkoittanutkin. Tässä tapauksessa seinät oli jo valmiiksi sahattu rimojen väliin mutta vaihtoehtoisesti tällasen kiinnityksen voi toteuttaa koko talon kokoiseen seinään. Tällä tekniikalla voi helposti toteuttaa jälkeenpäin etuseinän taloihin, jotka ovat muutoin edestä avonaisia. Kiinnitys on huomattavasti helpompaa kuin saranointi joka monesti aiheuttaa harmaita hiuksia kun saranaa ei tahdo levyrakenteisissa taloissa saada siististi kiinni mihinkään.
Seinä toimi pölysuojana ja antaa talolle hallitun ulkonäön, vaikka sen saa sisustamista varten helposti irrotettua. Seinä tuntuu pysyvän hyvin paikoillaan vaikka taloa siirtelee paikasta toiseen. Jos omassa talossasi on tosi suuri seinäkappale, voi sen kiinnittämiseen kokeilla vaikka kahta magneettia, niin pysyy paremmin paikoillaan.

3 kommenttia:

Paivinblogi kirjoitti...

Hyvä idea tuo magneetti!

Taika Taiga kirjoitti...

no niin, tässä tuli ratkaisu mieltäni kalvaneeseen ongelmaan - en tiennyt millaisia magneetteja ja mistä niitä voisin hankkia. Suurkiitos! Tämä vinkki tulee käytäntöön varmasti jossain vaiheessa

Jorma kirjoitti...

Kiva kuulla, että näistä on hyötyä.