Translate

tiistai 5. heinäkuuta 2016

Pikkumökki - Talo 72 saa seinät

Tällä hetkellä työn alla on pikkumökki, jota rakennan tämän rintamamiestalon kanssa samaan aikaan. Kahta suurikokoista taloa en pysty omissa tiloissani tekemään ja tämä on aikataulullisesti kiireisempi. Se on joka tapauksessa menossa kuun lopussa Forssaan näytteille ja lopullisesti olen luvannut lahjoittaa sen Hämeenlinnan elomessuille seniorien arpajaispalkinnoksi.
Sahautin kimpaankin taloon seinälevyt suoraa runkokehikon mitoilla. Ikkuna-aukot sahasin vannesahalla levyn reunoista ikkuna-aukkoihin, sillä sahausviiva tulee ulkoapäin peittymään pintalaudoituksella ja talon sisäpuolella sahausjälki jää tapetoinnin alle piiloon.
Edellisestä talosta oli jäänyt hieman bambumattoa yli, joten päätin käyttää loput tämän talon ulkopinnoitukseen.
Mallikuvassa on hirsipinnan näköiset ulkoseinät, joten bamburimat saatttoi käyttää sellaisenaan seinäpinnoiksi.
Sen verran kävi hyvä tuuri, että bambusäleet riittivät juuri tämän talon seiniin, vain pari rimanpätkää jäi tähteeksi. Siihen suurempaan taloon nämä eivät olisi riittäneetkään. Samalla tuli kokeiltua miten tällainen suorien lautojen liimaaminen kovalevyn päälle onnistuu. Hyvin tuo näytti käyvän, kun antoi seinäkappaleiden kuivua puristuksessa.
Valmiina seinät alkava muistuttaa talon mallikuvaa. Tämän levyisinä laudat vastaavat hyvin hirsipintaa tässä 1:12 mittakaavassa. Siihen 1:16 rintamamiestaloon laudat joutuu halkaisemaan, jos ulkopinnan haluaa näyttävän mittakaavaan tehdyltä lautaseinältä.
Seuraavana onkin sitten ikkunaprojekti ja vähän kotipihan hoitoa . Teen ikkunat ilmeisesti samanaikaisesti kumpaankin taloon ja lähden taas etsiskelemään bamburimoja rintamamiestalon seiniksi. Siitä sitten jatkossa. Nyt kuitenkin tulee ilmeisesti pieni kesälomatauko. Seuraavat pari viikkoa vierähtävät lastenlasten kanssa.
Lopuksi vielä haasteellinen takkamalli suomalaisen Emil WIkströmin kotiateljeen takka Visavuoresta Sääksmäeltä.

Ei kommentteja: