Translate

torstai 28. heinäkuuta 2016

Pikkuhiljaa alkaa takki olla tyhjänä. Pää pursuaa vielä ideoita, mutta aika loppuu kesken. Näissä askarteluissa ainaa tuntuu aika loppuvan siihen kun liimat ja maalit eivät millään tahdo kuivua ajoissa, jotta vielä ehtisi tehdä jotain pientä.
Siinä ne nyt ovat kuin kaksi marjaa. Vasemmanpuoleinen tehty alusta loppuun itse ja oikeanpuoleinen hieman modifioitu IKEA:n valmistalosta, joka on saanut yhden lisäkerroksen. Kummassakin talossa on myös ledeillä toteutettu valaistus. Pikkumökissä valot ovat paristokäyttöiset, jouluvalosarjasta modifioidut ja Ikeataloon löytyi verkkokäyttöiset led valolista myös Ikeasta.
Pikkumökin katto on saranoitu, jotta yläkertaa pääsee kalustamaan. Etuseinä on kiinnitetty magneetilla ja taloa pääsee sisustamaan vapaasti ja seinän voi sitten sulkea vaikka pölysuojaksi. Tällainen etuseinän kiinnitys oli kokeilu, sillä aiemmin olen aina saranoinut avattavat seinät kiinni talon runkoon. Kokeilu tuntuu onnistuneen ihan mukavasti, sillä seinä pysyy hyvin paikoillaan ja on helppo irroittaa.
Ikean valmistalo on enemmän perinteisen nukketalon näköinen, sillä se on edestä täysin avoin. Pienenä lisäpiirteenä tässä talossa on se että sen voi helposti kiinnittää kotinsa seinälle, sillä takaseinässä on valmiiksi ruuvin reät, josta talon voi kiinnittää seinälle. Talo on myös mitoiltaan tehty pienen seinähyllyn kokoiseksi.
Minulla jo seuraava keskeneräinen projekti odottaa ja mitoitin joutessani ikkunat vastaamaan talon mittakaavaa. Puiteaihiot kokosin jo samassa yhteydessä edllisten talojen viimeistelyn kanssa. Ulkoseinien pinnoitteeksi tarkoitetut bambulistat on myös jo hankittuina, joten messujen jälkeiset viikot alkavat sitten kulua taas tämän talon kimpussa.

Ei kommentteja: