Translate

perjantai 4. maaliskuuta 2016

Talon 65 viimeistelyä - helpot kaiteet

Tässä talossa tupa on tarkoitus jättää katon harjaan asti avonaiseksi, joten päätin nopeasti tehdä kaiteet yläkerran huoneen ja avonaisen tuvan välille, jotta sieltä eivät asukkaat ja tavarat putoile alas. Samalla voin näyttää miten pylväskaiteet voi helposti tehdä rimanpätkistä pelkällä liimalla, ilman porakonetta.
Kaiteen rungon teen puolikkaiksi sahatuista biltemasytykkeistä, mutta esimerkiksi kahvinsekoitustikut ovat käyttökelpoisia tähän tarkoitukseen.
Kaiteiden pienoiksi liimaan coctailtuikkuja sopivin välein, tässä tapauksessa 2cm:n välein.
Toiset aisarimat liimataan päälle ja kaide alkaa olla valmiin näköinen. Tällaista kaidetta voi tehdä vaikka kuinka pitkän pätkän asettelemalla aisarimat kulkemaan limittäin niin että vastaparien saumat eivät osu samaan paikkaan.
Liiman kuivuttua voi coctailtikkujen päät katkoa vaikka sivuleikkureilla. Sitten lopuksi vielä yksi lauta kaidepuuksi ja kaide on valmis.
Kaide sahataan vain sopiviksi pätkiksi ja liimataan paikoilleen. VAstaavalla tavalla voi portaikoihin tehdä vinoja kaiteita asettelemalla vain pienat oikeaan kulmaan.
Tässä talossa jätän porraskaiteet tekemättä sillä portaat jäävät sopivasti hellan ja savuhormin taakse sitten ettei portaisiin edes tarvita kaiteita. Ne olisivat myös melkolailla tiella portaita käytettäessä. Nukketalojen turvallisuusvaatimukset eivät ehkä vaadi tässä tapauksessa porraskaiteita.

1 kommentti:

Taika Taiga kirjoitti...

Nättiä yksinkertaisin keinoin, kiitos ohjeesta. Minua nauratti 'nukketalojen turvallisuusvaatimukset' :)