Translate

tiistai 29. maaliskuuta 2016

Paluu arkeen - Talo 66 saa väliseinät

Pitkien pyhien jälkeen on taas mukava kokeilla miten uusi talo alkaa muotoutua. Portaiden lisäksi talon eteiseen oli sijoitettu wc. Vessa tulee sijoittumaan kiinni ulkoseinään, jollin sinne saadaan myös ikkuna. Alkuperäisessä kuvassa vessa oli keittiön vastaisella seinällä.
Tällaiseen avorakenteiseen taloon on helppo kokeilla kalusteiden mahtumista mukaan. Eteisestä tulee olemaan suora käynti keittiöön ja nyt jo huomasin, että portaiden pienentäminen antoi runsaasti lisätilaa, jonka käytän kokonaisuudessaan keittiön hyväksi.
Keittiöön menevää seinää pystyi siirtämään 9cm, mikä on tämänkokoisessa talossa tosi paljon. Seinän uutta sijaintia varten lisään tukikehikkoon uuden pystyriman 9cm:n päähän keskituesta, jälleen vain liimapuutappeja käyttäen liimaamalla. Todellisuudessakin näin olisi keittöön saatu toista metriä lisäpituutta, tosin rintamamiestalon keskushormiratkaisu ei olisi sallinut ihan näin villejä seinänsiirtoja.
Väliseinämateriaalina käytän 3mm:n kovalevyä, mistä leikataan sopivat palat tukirimojen väliin.
Tässä vaiheessa pääsen sovittamaan myös päätylevyjä paikoilleen ja talo alkaa näyttää enemmän talolta. Seuraava vaihe onkin sitten jo ulkoseinien aukotus, eli ovet ja ikkunat. Ne on hyvä tehdä vasta kun väliseinät ja portaat ovat paikoillaan, jotta ei osu ikkunoita vääriin paikkoihin.

Ei kommentteja: