Translate

lauantai 26. maaliskuuta 2016

100 tuhatta katsojaa meni rikki - pieni rintamamiestalo kavalkaadi lähiympäristöstäni

En olisi arvannut että tällainen pienelle harrastelijajoukolle ylläpidetty blogoi saavuttaa näin suuren suosion. Googlen kääntäjä linee auttanut siinä että katsojia on yllättäen ollut ympäri maapallon 85:stä eri maasta.
Oheiseen kuvaan olen laittanut blogini tilastokehityksen aikojen kuluessa. Kaukaisimmat katsojat ovat suomalaisittain hyvinkin eksoottisista paikoista, kuten Fidzi-saarilta, Trinidadista, Etelä-Afrikasta, Malediiveilta jne. Näyttää siltä että tämäkin harrastus on levinnyt ympäri maapallon. Tämän virtstaanpylvään kunniaksi olen kerännyt oheisiin kuviin esimerkkejä suomen yleisimmasta tyyppitaloratkaisusta "Rintamamiestalosta" joilla Suomea jälleenrakennettiin toisen maailmanspodan päätyttyä. Talot ovat puurakenteisia ja rakennettu yhden keskusmuurin ympärille. Kaikki lämmityslaitteet toimivat alkuvaiheessa puilla. Myöhemmin useimpiin taloihin on tehty keskuslämmitys.
Kuvat ovat kaikki 1:1 taloista lähiympäristöstäni. Hyvin samantyyppisiä kuvia tuli myös Tampereella pidetystä nukkekoti näyttelystä, missö samntyyppisiä taloja pihapiireineen oli näytteillä. Toivon näistä kuvista olevan hyötyä kun suunnittelette omia taloprojektejanne. Yhdessä taloista näyttää parvekkeen rakentaminen jääneen kesken sillä siitä puuttuu kaiteet. Jossakin toisessa talossa on tehty niin isot ikkunat, että alkuperäinen rintamamiestaloilme jo kärsii siitä. Joka tapauksessa kaikki nämä talot ovat jonkun verran yksilöllisiä riippuen maastosta ja rakentajansa mieltymyksistä.

Ei kommentteja: