Translate

torstai 24. maaliskuuta 2016

Hieman erilaiset portaat - ensimmäisen kerran kuvien mukaan.

Nukkekoteihin voi tehdä portaita hyvin monella tavalla. Itse olen käyttänyt paljon polytyreenilevyä joka on suh helppoa työstää kun tehdään suoria portaita. Tässä tapauksessa rakennuspiirustuksissa oli kiereportaat jotka kiersivät eteiseen sijoitettua vaatekaappia, joka toimii myös portaiden tukena.
Rakennekuvassa portaikon leveys on noin 1,2m, joka mitaakaavaan pinennettynä olisi 10cm. Päätin tehdä portaikosta vielä tätäkin hieman kapeamma, jotta voisin säästää tilaa, jottei koko eteinen tuhraudu portaikkoon. Valitsin portaikon leveydeksi 8cm ja materiaaliksi Bilteman sytykelastut, jotka sellaisenaan pystyi käyttämään portaiden korkeutena.
Tein keskipylväänä toimivaan vaatekaappiin tuet portaita varten. Suora osuus oli helppo rakentaa pätkimällä biltemarimoja 8 cm:n pätkiksi ja etenemällä porras kerrallaan.
Portaikon noustessa ja alkaessa kaartua, piti jokainen askelma rakentaa yksilöllisesti omalle paikalleen sopivaksi.
Pienen puurtamisen jälkeen koko portaikko oli valmiina sijoitettavaksi taloon. Toistaiseksi se on vielä irtopalana, joka kiinnitetään paikoilleen vasta samaan aikaan yläkerran lattian kanssa. Portaita tehdessäni huomasin että portaikkoon olisi kannattanut tehdä myös pohjakappale, sillä huomasin että suorakulmaisuus oli karata käsistä, kun kokosin portaikkoa tukineen pelkän pöytäalustan päällä. Ensikerralla ollaan sitten ehkä viissämpia. Porrasliimausten kuivuessa talon lattia sai lopullisen pintavärinsä Tikkurilan "Supi" saunavahan avulla.
Pintakästtelyn jälkeen portaikko jää odottamaan sijoittamista paikoilleen taloon. Tilansäästö oli sen verran merkittävä, että joudun hieman miettimään seinien paikkoja uudelleen.

1 kommentti:

eija.lukkari kirjoitti...

Hienot portaat! Kiitos taas vinkistä!