Translate

lauantai 27. helmikuuta 2016

Talon 65 seinien saranointi - Tämä on lähes haasteellisin osa talon rakennusta

Tämä talo on ympäröity kauttaaltaan seinilllä. Jotta taloon ylipäätään saisi kalusteita on osa seinistä tehtävä avattaviksi. Talon päädyssä huoneet asettuvat toistensa taakse, joten myös toinen pääty täytyy päästä avaamaan. Olin tehnyt seinät sen verran tarkasti aukkoihinsa sopiviksi että seinäkappaleet pysyivat paikoillaan ja ne olisi hyvin voinut omassa käytössä jättää vaikka sellaisiksi ja vain tarvittaessa ottaa irti. Magneettikiinnityksellä olisi voinut varmistaa seinien paikoillaan pysymisen.
Seinäkappaleiden saranointiin valitsin pianosaranat, jotka kiinnittävät seinät koko pituudeltaan talon runkoon ja takaavat näin seinien pysymisen suorassa. Kiinnitystä varten oli ohuisiin seinälevyihin liimattava 15x15 rimanpätkät, joihin saranan saa tukevasti kiinnitettyä. Kiiltävän saranan olin ennalta maalannut nuerkkalistan väriseksi. Peltisaksilla saa helposti katkaistua metritavarana myytävästä saranasta juuri oikeanmittaisen pätkän kutakin seinäkettä varten.
Kutakin saranoitavaa seinäkappaletta piti sahata hieman pienemmäksi, jotta sarna mahtuu seinäkappaleen ja runkopylvään väliin ja että seinäkkeet pääsevät kunnolla aukeamaan.
Kaikki kolme avattavaa seinää mahdollistavat nyt nukketalon avaamisen siten, että kuhunkin huoneeseen pääsee samalla tavalla sisustamaan kuin avorakenteisessa nukketalossa.
Vasta saranoinnin onnistuttua uskalsin kiinnittää kuistin oikeanpuoleiseen etuseinään. Kuisti aukeaa seinäkkeen mukana ja siihen tulee pois nostettava katto, jotta sitäkin tilaa pääsee kaliustamaan.
Talon keskipylvääseen kiinnitin pienen magneetin, joka vetää kuistin ovineen toisen etuoven päälle pitäen talon etuosan tarvittaessa suljettuna.
Saranointityön päätteeksi aina utelias rakennustarkastajamme käy tutkimassa työn jälkeä.

2 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Upea kokonaisuus.

Obiuser kirjoitti...

it is a very good, very nice very useful..
pengobatan untuk sembuhkan bells palsy