Translate

maanantai 15. helmikuuta 2016

Taloon tarvitaan myös tulisijat

Tähän taloon on suunniteltu mukaan myös tulisijat, jotka edustaisivat jollain tavalla talon aikakautta. Lienee itsestään selvää, että kaikki tulisijat ovat puulämmitteisiä, kuten aiemmin Suomessa on ollut tapana. Koska talossa on jo sähköistys, olen päättänyt laittaa tulisijat toimimaan valaistussähkön avulla.
Polystyreenilevyn ollessa valmiiksi esillä, päätin jatkaa huoneeni pölyttämistä ja aloin tehdä joitakin aihioita helloiksi
Päätin integroida hellan portaikon yhteyteen, jotta suurikokoinen hella-leivinuuniyhdistelmä ei veisi liikaa lattiapinta-alaa tuvasta.
Hella näyttäisi sopivan mukavasti portaikon alle.
Sain aikaiseksi kolme hieman toisistaan poikkeavaa hellaa, joissa kaikissa on kummassakin uunissa erilliset led kynttilät antamassa tulen loimotusta uuniin.
Aloin sovittaa yhtä uuneista portaikon kanssa yhdysrakenteiseksi. Materiaali on siitä mukavaa, että sitä voi helposti leikata pienellä askartelusahalla ja huuvasta oli helppo ottaa portaikon vaatima kolo pois, jotta hella olisi mahdollisimman tiiviisti portaiden alla. Myöhemmin sijoitan nämä lopullisesti paikoilleen ja kytken valoa antavat ledit talon valaistusjärjestelmän yhteyteen. Muut hellat jätin vielä itsenäisesti paristoilla toimiviksi.
Samalla kun hellatyömaa oli auki, tein muutaman hellan pienempään, M1:18, mittakaavaan mahdollista myöhempää käyttöä varten. Taloprojektissa seuraavana kohteena on lämmitysuunit, jotka ovat perinteisiä pönttömallisia uuneja. Nyt vain täytyy siivoilla kaikki polystyreenipolyt ja vaihtaa työmaa pönttöuunitehtaaksi.

Ei kommentteja: